Politika

Lázár meghirdetett egy 800 milliárdos programot, Mészárosék már kaptak is egy 13 milliárdos megbízást

Vasútfelújítási program: Mészáros Lőrinc cége kapott 13 milliárdos megbízást


A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt. nyerte el a MÁV egyik nyári tenderét, amely a Mezőkeresztes-Mezőnyárád-Emőd és a Nyékládháza-Miskolc közötti vasúti pálya bal vágányának felújítására irányult. A projekt összesen 13,4 milliárd forint értékű, a teljes költség pedig megközelíti a 18 milliárd forintot, melyet a MÁV saját forrásból fedez.

Bár a közbeszerzés elkerülésére volt lehetőség, a MÁV FKG Kft. három cégtől kért be ajánlatot, amelyek közül a V-Híd Zrt. nyert. A munkálatok során egy 210 tonnás, Európában is ritkaságnak számító SMD felépítménycserélő gépet is bevetettek, ami a sín- és vasbetonaljak cseréjét 9 nap alatt hajtotta végre.


Ez a beruházás része a Lázár János által meghirdetett 800 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztési programnak, amelynek fele hazai forrásokból, másik fele pedig az Európai Beruházási Bank (EIB) hiteléből valósul meg. Az első ütemben közel félezer kilométernyi vasúti pályát újítanak fel, céljuk a magyar kötöttpályás közlekedés korszerűsítése és a lassújelek felszámolása.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top