Politika

Magyarország hatmilliárd forint értékű kötött segélyhitel-programot indít Kenyában

Magyarország Hatmilliárd Forintnyi Segélyhitel-Programot Indít Kenyában


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Nairobiban bejelentette, hogy Magyarország hatmilliárd forint értékben segélyhitel-programot indít Kenyában. A cél a kenyai élelmiszerellátás biztonságának javítása és a mezőgazdaság modernizálása. A bejelentés a magyar-kenyai diplomáciai kapcsolatok hatvanéves jubileumához kapcsolódik.


A program keretében két jelentős beruházást hajtanak végre: a magyar vállalatok korszerűsítik Ahero régió öntözőrendszerét, amelynek értéke kétmilliárd forint, valamint egy új halászati központot létesítenek Kabonyoban, négymilliárd forintos költséggel. A beruházások célja a kenyai mezőgazdaság fejlesztése és az élelmiszerbiztonság növelése, amely jelentős előnyöket nyújt a helyi közösségek számára.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország az alkotmányában rögzítette a GMO-mentességet, amely tükrözi elkötelezettségét a fenntartható és egészséges mezőgazdasági gyakorlatok mellett. A miniszter kiemelte, hogy a magyar kormány támogatja a hazai gazdasági szereplők kenyai beruházásait, mivel ezek hozzájárulhatnak az ország fejlődéséhez és életkörülményeinek javításához.

Az EU és Kenya között tavaly aláírt gazdasági partnerségi megállapodás is szerepet kapott a bejelentésben. Szijjártó Péter üdvözölte a megállapodást és ígérte, hogy a magyar elnökség alatt mindent megtesznek a hatályba lépés érdekében.


A miniszter végezetül arra is kitért, hogy a világ jelenleg veszélyekkel és kihívásokkal teli korszakot él, ahol a klímaváltozás, terrorveszély és háborúk komoly problémákat jelentenek. Szerinte Kenya stabilizáló szerepe Kelet-Afrikában fontos, és Magyarország nem csupán szavakban, hanem tettekben is támogatni kívánja az országot.

A kölcsönös tiszteleten és előnyökön alapuló kétoldalú együttműködés fejlesztése mellett Magyarország elkötelezett a jogbiztonság és a beruházásvédelmi megállapodások mielőbbi lezárása mellett is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top