Politika

Milliókat keres Novák Katalin négy fős titkársága – kiderültek a számok

Novák Katalin eltűnése és titkárságának közpénzből finanszírozott fizetései


Novák Katalin, volt köztársasági elnök, aki a kegyelmi botrányba keveredve mondott le tisztségéről, az elmúlt hónapokban eltűnt a nyilvánosság elől, és tevékenységeiről továbbra is homályosak a részletek. A 444.hu próbálta felderíteni, hogy Novák Katalin milyen programokon vett részt és milyen találkozókat bonyolított le a lemondása és az újbóli megjelenése közötti időszakban, de érdemi válaszokat nem kaptak.

A volt köztársasági elnök titkárságának közleménye szerint Novák Katalin több nem nyilvános találkozón vett részt, amelyek szervezése és lebonyolítása a négyfős, közpénzből finanszírozott titkárság feladata volt. A titkárság szerint az elnök asszony közéleti szerepvállalásának előkészítése, protokolláris és diplomáciai feladatainak ellátása, valamint kulturális rendezvényeken való részvételének megszervezése volt a csapat elsődleges feladata.


Titkársági fizetések: bruttó 5 millió forint havonta

Bár Novák Katalin konkrét tevékenységeiről nem árultak el részleteket, a lap közérdekű adatigénylés keretében megtudta, hogy négy, közpénzből fizetett munkatársa bruttó 5 millió forint körüli összeget keres havonta. Ez ugyan kevesebb, mint a volt köztársasági elnök, Áder János titkárságának havi 5,6 millió forintos költsége, de több mint Schmitt Pálé, aki „csupán” 3,8 millió forintba kerül havonta az adófizetőknek.


A közpénz felhasználásának átláthatósága kérdéses

Novák Katalin nem sűrűn nyilatkozik arról, hogy konkrétan mivel tölti az idejét, ami felveti a közpénzek felhasználásának átláthatósági kérdéseit. A botrányba keveredett és lemondott volt elnök továbbra is elzárkózik attól, hogy részleteket osszon meg az elmúlt hónapok tevékenységeiről, miközben titkárságának kiadásai jelentős mértékben terhelik az államkasszát.

A nyilvánosság számára kérdéses marad, hogy pontosan milyen tevékenységekkel indokolhatók ezek a jelentős állami kiadások, illetve milyen mértékben igazolják a volt köztársasági elnök titkos találkozói és programjai ezeket a költségeket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top