Egyéb

Orbánék döntöttek a nyugdíjról, sokakat érint egy félreértés.

A kormány közlése szerint több sajtóorgánum félreértett néhány részletet a nyugdíjakkal kapcsolatban, amit most tisztázni kívánnak.


Magyarországon a nyugdíjrendszer felosztó-kirovó elven alapul, ami azt jelenti, hogy a jelenleg dolgozók által fizetett járulékok biztosítják a nyugdíjasok ellátását. Az öregségi nyugdíj megszerzéséhez két fő követelmény szükséges: a nyugdíjkorhatár betöltése és a megfelelő szolgálati idő megléte.


Rengeteg embert érint a félreértés:

Az 1957-ben vagy később születettek esetében a nyugdíjkorhatár 65 év. Teljes öregségi nyugdíjhoz legalább 20 év szolgálati idő szükséges, míg résznyugdíjhoz 15 év is elegendő.

Elterjedt egy pletyka, hogy januártól változtatás várható, amely elsősorban a nőket érintené. A híresztelés szerint a Nők 40 programot, amely lehetővé teszi a 40 év jogosultsági idő után történő kedvezményes nyugdíjba vonulást, Nők 43+ néven módosítanák. A G7 újság rákérdezett a pénzügyminisztériumnál:


A G7 újság rákérdezett a pénzügyminisztériumnál: de határozottan cáfolták az információt.
„Az értesülés téves. A nyugdíjrendszer stabil és fenntartható, nincs tervben változtatás a következő 10-15 évben. A Nők 40 program sem kerül módosításra” – közölte a minisztérium. Ennek megfelelően a női kedvezményes nyugdíj szabályai a közeljövőben változatlanok maradnak.

VIA femcafe




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top