Politika

Ez már háború: Orbán nagyon erős kijelentéseket tett a Tisza Pártról

Orbán Viktor éles kritikát fogalmazott meg a Tisza Párt és az Európai Néppárt kapcsán


Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában több fontos témáról is beszélt, köztük a magyar gazdaság jövőjéről, az európai politikai helyzetről és Magyarország háborús álláspontjáról. Bár Magyar Péter nevét nem említette konkrétan, Orbán éles kijelentéseket tett a Tisza Pártról és a mögötte álló politikai erőkről.

A miniszterelnök kiemelte, hogy jövőre jelentős gazdasági növekedés várható Magyarországon, amennyiben az ország sikeresen kimarad a háborúból és meg tudja tartani a migrációval kapcsolatos szigorú politikáját. Orbán szerint a béremelések és a családtámogatások erősítése is része lesz a gazdasági programnak, amelynek előfeltétele a nemzeti konzultáció során megszerzett támogatás.



Az uniós csúcstalálkozó és az ukrán béketerv

Orbán Viktor beszélt a csütörtökön lezajlott uniós csúcstalálkozóról is, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bemutatta új béketervét. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy az Európai Unió többi tagállama háborús stratégiát folytat, míg Magyarország békestratégiát képvisel. Orbán élesen kritizálta az ukrán vezetést, és azt állította, hogy az eddigi tervek vereségre voltak ítélve, és a mostani győzelmi terv is kudarcra van ítélve.

Támadás az Európai Néppárttól

A miniszterelnök külön kiemelte az Európai Néppárttal és annak vezetőivel, köztük Manfred Weberrel való konfliktusát. Orbán szerint a Néppárt háborúpárti álláspontja, különösen a német kereszténydemokraták részéről, egyértelműen szembe megy Magyarország békepárti politikájával. Az Európai Néppárt nemrégiben egy közösségi média posztban felszólította Orbánt a távozásra, amit a miniszterelnök úgy értékelt, hogy ez része annak a nyomásgyakorlásnak, amely Brüsszel irányából érkezik.



A Tisza Párt szerepe

Bár Magyar Péter nevét nem említette, Orbán Viktor kijelentette, hogy az Európai Néppárt által támogatott Tisza Párt célja az, hogy Magyarország kormányát leváltsák, és helyette egy olyan politikai erőt helyezzenek hatalomba, amely megfelel Brüsszel elvárásainak. A miniszterelnök szerint ez a párt beengedné a migránsokat, részt venne a háborúban, és feladná a gyerekvédelmi rendszert, ami ellentétes Magyarország jelenlegi politikájával.

Jövőbeli gazdasági kilátások

Orbán Viktor jövőre robbanásszerű gazdasági növekedést jósolt Magyarország számára, amely magában foglalná a bérek emelését, valamint a családok és a kis- és középvállalkozások támogatását. A lakhatási költségek csökkentését is prioritásként említette, különösen a fiatalok számára. Az új gazdasági politika célja, hogy a magyar családok és vállalkozások érezhetően jobban éljenek a mindennapokban.



A kormányfő hangsúlyozta, hogy ezek az intézkedések akkor valósulhatnak meg, ha a nemzeti konzultáció során elegendő támogatást kapnak, és Magyarország ki tud maradni a háborúból, valamint továbbra is szigorúan betartja a migrációellenes politikáját.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top