Politika

Dagad a nemzetközi botrány Orbánék lépése miatt!

Orbánék példátlan lépése miatt hiúsul meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) korrupcióellenes munkacsoportjának budapesti látogatása!



A nemzetközi szervezet október 15-16-ra tervezte magyarországi misszióját, azonban mivel a magyar kormány nem tudta biztosítani a miniszterek és magas rangú tisztviselők megfelelő képviseletét a találkozóra, azt az OECD törölte!

Ez az első alkalom, hogy magas szintű missziót töröltek



– írja cikkében a 444.hu, mely kiemelte, hogy a szervezet 2023 decemberében döntött arról, hogy missziót indít Magyarországra, mert szerintük a kormány nem tett konkrét lépéseket az ajánlások teljesítésre.

„Ezek szerint a magyar kormány nem érti a külföldi vesztegetés kockázatának való kitettséget, nincs stratégiája a külföldi vesztegetési ügyek proaktív felderítésére és kivizsgálására, és nem egyértelmű a külföldi vesztegetésért való vállalati felelősséggel kapcsolatos jogi szabályozás sem” – teszi hozzá a portál.



Az Orbán-kormány szemmel láthatóan a legcsekélyebb erőfeszítéseket sem hajlandó tenni az ügyben, ugyanis van olyan ajánlás, amit 2012 óta nem teljesítettek!

A munkacsoport továbbra is komolyan aggódik amiatt, hogy Magyarországon a külföldi vesztegetés elleni jogérvényesítés alacsony szintű.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top