Politika

Elszabadultak az indulatok Schadl tárgyalásán: keményen nekimentek az egyik tanunak

Schadl György apja keményen támadta a tanút a tárgyaláson


A Schadl György és Völner Pál nevével összefüggő korrupciós per legújabb tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken meghallgatták N. Gábort, aki korábban terhelő vallomást tett. A vád szerint N. Gábor több millió forintot adott át Schadl Györgynek, azonban a mai napon a védelem alaposan megkérdőjelezte a tanú szavahihetőségét.

A vádirat szerint Schadl György, a Bírósági Végrehajtói Kar egykori elnöke, befolyásával segítette a végrehajtói pályázatok sikerét, és ennek fejében jelentős összegeket fogadott el. Az ügyészség állítása szerint 930 millió forintot gyűjtött be, amelyből 83 millió forintot adott át Völner Pálnak, az igazságügyi államtitkárnak. Mindketten tagadják a vádakat, a védelem pedig a tanúk szavahihetőségét próbálja aláásni.


A mai tárgyaláson Schadl György apja, aki maga is a vádlottak között van, meglepő fordulatot hozott. Nem saját vádpontja kapcsán szólalt fel, hanem fia védelmében. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vád szerinti összeg – több mint 900 millió forint – irreálisnak tűnik. „Honnan lett volna a végrehajtóknak 160 millió forintjuk?” – tette fel a kérdést, majd egyenesen N. Gáborhoz fordult: „Önnek volt 160 milliója?” A tanú nemmel válaszolt, mire idősebb Schadl azt állította, hogy emiatt sokan koncepciós eljárásnak tartják az ügyet.

Az ügyvéd védelmének lényege szerint Schadl György és Völner Pál nem kaphattak ilyen jelentős összegeket, mivel a végrehajtók átlagos fizetésből éltek, és ennyi pénzhez sem hitelből, sem más forrásból nem juthattak.



Dr. Tóth Erzsébet, a tárgyalást vezető bíró azonban figyelmeztette a védelmet, hogy a bíróság a bizonyítékok mérlegelése alapján dönt, és nem előlegezi meg az ítéletet. A bíró hangsúlyozta, hogy a tárgyalás folytatásában a minisztériumi munkatársak tanúkénti meghallgatása is várható, ami még több részletet deríthet ki az ügy hátteréről.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top