Politika

Mi történik az RTL Híradóban? – Sokkoló bejelentést tett az RTL

A jelző ezúttal kicsit sem túlzó, ugyanis szinte sokkszerűen érte a nyílvánosságot az RTL bejelentése, miszerint Heer Orsolya lesz az egyik új műsorvezetője a hétvégi Híradónak  – számolt be erről a Média1.



Heer Orsolya korábban közel egy évtizedet töltött a HírTV-nél, amely a jobboldali kormányzati propagandával szoros kapcsolatot ápolt. Ez felveti a kérdést, hogyan illeszkedik egy ilyen múltú újságíró a független és objektív tájékoztatásra törekvő RTL Híradó arculatába.

 

LinkedIn profilja szerint dolgozott a szintén jobbos Lánchíd Rádiónál, majd 2008 júniusától 2017 decemberéig a HírTV munkatársa volt.






A HírTV-t gyakran bírálták az elmúlt években, mert számos esetben terjesztett álhíreket, illetve a kormányzó Fidesz párt érdekeit szolgálta ki. Az, hogy Heer Orsolya hosszú időn át ennél a televíziónál dolgozott, ahol gyakran a jobboldali politika napirendjét követte a szerkesztőségi vonal, komoly aggályokat vet fel az RTL Híradó hitelességét illetően, melyet eddig konszenzusosan elfogadott szinte minden szereplő.



Bár Heer Orsolya professzionális tapasztalata megkérdőjelezhetetlen, az, hogy korábbi munkáltatói között egy ilyen megosztó médium szerepel, feszültséget okozhat mind a szerkesztőségen belül, mind a nézők körében. Vajon lehet-e biztosítani, hogy politikai múltja ne befolyásolja a Híradóban betöltött szerepét?

Az RTL hosszú ideje hangsúlyozza, hogy távol tartja magát a politikai befolyástól, és a független újságírás híve. Heer Orsolya alkalmazása viszont azt a benyomást keltheti, hogy a csatorna kevésbé ügyel arra, hogy műsorvezetői politikailag semlegesek legyenek. Bár a szakmai sokszínűség fontos, kérdéses, hogy mennyire fér össze a hitelesség és a független újságírás egy olyan műsorvezetővel, aki korábban jobboldali propagandatelevízióban szerzett hírnevet.



A csatorna nézői – különösen a liberális és ellenzéki szavazók – számára az RTL döntése akár bizalomvesztéshez is vezethet, ha úgy érzik, hogy a csatorna hajlandó feladni elveit a televíziós piac diverzitásának érdekében. A jövőbeni reakciók és a nézettségi adatok valószínűleg megmutatják, milyen mértékben sikerül áthidalni ezt a hitelességi dilemmát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top