Politika

Újabb botrány robbant: Közel sincs vége a kegyelmi botránynak

A Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi döntése körüli botrány tovább gyűrűzik és úgy tűnik vannak még izgalmak abban a “ládában” amelybe a Fidesz a legszívesebben az egész botrányt bezárná és eltünteté a nyílvánosság elől.



A Bicskei gyermekotthonban történt pefodil ügy egyik érintettjének, K. Endrének adott kegyelem miatt a politikai és egyházi körökben is komoly felzúdulás alakult ki, és az ügy következményei már az egyházat is elérték, elsősorban Balog Zoltán református püspök szerepe vetett fel kérdéseket az üggyel kapcsolatosan.

Most az ügy újabb fordulatot vett, ugyanis született egy feljelentés amely szerint okirat-hamisítás történhetett a Magyar Református Egyház zsinati bíróságának egy döntése kapcsán amely Balog Zoltánt a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét mindössze csupán intésben részesítette, noha az eljárás kezdeményezői eredetileg Balog Zoltán elmarasztalását és tisztségeitől való megfosztását kezdeményezték az egyházi testületnél.



A feljelentést egy korábban elbocsátott kántor, Vargha Anikó, és egy másik egyháztag, Kónya Levente tette, akik a kegyelembotrány kapcsán Balog Zoltán püspök elmarasztalását kérték. Bár a zsinati bíróság végül mindössze intésben részesítette Balog Zoltánt, de a döntést rögzítő dokumentum körül több gyanús körülmény is felmerült – legalábbis a frissen született feljelentés szerint.

A feljelentők szerint a határozatot egy olyan aláíró is szignálta, aki nem is látta a papírt, és nem is tartózkodott Budapesten a keltezés időpontjában. A dokumentumon április 24-i dátum szerepel, de az aláírók ekkor már Balatonszárszón tartózkodtak, ahol a zsinat ülése kezdődött. Az egyik aláíró meg is erősítette a feljelentést benyújtóknak, hogy ezen a napon nem volt olyan ülés, ahol döntöttek volna az ügyben.


A határozat hivatalosan egy nap alatt született meg, ám érdekes módon a döntés kiküldésére több mint egy hónapot vártak. A feljelentők szerint ez is tovább növeli a gyanút az okirat-hamisítás ügyében.

A Magyarországi Református Egyházat is megkereste a cikket közlő HVG az ügy kapcsán, de egyelőre nem érkezett válasz a kérdésekkel kapcsolatban.


A Novák Katalin kegyelmi döntése kapcsán kirobbant botrány komoly politikai és egyházi következményekkel járhat, hiszen a közvélemény figyelme továbbra is élénken követi az ügy fejleményeit.

ForrásHVG




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top