Politika

Kiperelt adatok: Havi 150 millió forintot hoz Schmidt Mária családi cégének az Agrárminisztérium

Havi 150 millió forintot hoz Schmidt Mária családi cégének az Agrárminisztérium



Az Agrárminisztérium a közelmúltban bejelentés és versenyeztetés nélkül hosszabbította meg bérleti szerződését a Schmidt Mária családjához kötődő Budapesti Ingatlan Nyrt.-vel (BIF Nyrt.), melynek keretében havi 147 millió forintot fizetnek a Vigadó Palota Irodaház bérléséért. Az új szerződés értelmében a minisztérium most már 30 millió forinttal többet fizet havonta, mint korábban.



A kapcsolat eredetileg hat évvel ezelőtt kezdődött, amikor az Agrárminisztérium ideiglenesen az irodaházba költözött, mivel a Kossuth téri épületük felújítás alatt állt. Az azóta eltelt idő alatt a minisztérium több mint 10 milliárd forintot fizetett a BIF-nek az infláció kompenzálása mellett.

A minisztérium azzal indokolta a szerződés meghosszabbítását, hogy egy költözéssel járó nehézségeket el akarták kerülni, és nehezen találnának megfelelő üres épületet, amely az apparátusuk méretének is megfelelne.

A szerződés részleteit sokáig nem hozták nyilvánosságra, ami miatt a hvg.hu és a Transparency International peres eljárást indított. A BIF Nyrt. legnagyobb tulajdonosa Schmidt Mária, valamint gyermekei, Ungár Péter és Ungár Anna tulajdonában lévő PIÓ-21 Kft., és a Forbes legnagyobb családi vállalkozásokat bemutató 2024-es listáján a BIF a hatodik helyet foglalta el, 149 milliárd forintos becsült cégértékkel.



Ez a megállapodás ismét ráirányította a figyelmet az állami és magánszektor közötti kapcsolatok átláthatóságára, különösen az olyan esetekben, ahol a közpénzek jelentős összegei kerülnek kifizetésre egy adott vállalatnak. A szerződés meghosszabbítása verseny nélkül különösen érzékeny téma lehet, amikor az állami költések hatékonyságáról és átláthatóságáról van szó.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top