Politika

Magyar Péter nekiment Orbánnak egy előkerült levél miatt

Magyar Péter legutóbbi Facebook-posztjában éles kritikával illette a kormány október 23-i megemlékezését. A politikus szerint a kormány nem kíván nyilvános megemlékezést tartani, helyette egy zárt, kontrollált eseményt szervez, amelyet kordonokkal védenek. Magyar úgy véli, hogy a kormány igyekszik elkerülni a közvetlen érintkezést az emberekkel, és inkább egy kormányzati eseményre koncentrál.


Posztjában külön felhívta a figyelmet arra, hogy a Vízügyi Főigazgatóság dolgozóit kötelezik a részvételre. Állítása szerint mind a 12 vízügyi központnak legalább 40 munkatársat kell delegálnia a kormányzati rendezvényre, ahol Orbán Viktor is beszédet mond majd. Az eseményről így nyilatkozott:



„Vajon miért kötelezik a Vízügyi Főigazgatóságot, hogy most először szervezzen családi napot, és véletlenül pont oda, ahol a miniszterelnök beszélni fog? Vajon miért kötelezik mind a 12 vízügyi központot, hogy mindegyik legalább 40 munkatársat küldjön a Fidesz rendezvényére?”

Magyar Péter szerint ez a lépés egyértelműen arra irányul, hogy a kormány biztosítsa a megfelelő létszámot a rendezvényen, és elkerülje a potenciális kritikát a részvételi arány miatt.

A politikus az általa szervezett rendezvényre is meghívta a követőit, ahol szerinte méltóképpen lehet emlékezni az 1956-os hősökre. Posztjában úgy fogalmazott:



„Itt az ideje méltóképpen emlékezni a hőseinkre, akik az életüket és vérüket adták a valódi magyar függetlenségért és szuverenitásért.”

Magyar Péter posztja és az azt követő viták rávilágítanak arra a politikai feszültségre, amely az október 23-i megemlékezés körül kialakult. Miközben a kormány hivatalos programot szervez, Magyar és támogatói egy alternatív, hitelesebb emlékezést sürgetnek a nemzeti ünnepen.



Magyar Péte rnyílvánvalóan a napokban előkerült levélre céloz:


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top