Politika

Milliókat keres a vezérigazgató a trieszti kikötőn, bár kikötő még nem nagyon van

Lassú ütemben halad a trieszti kikötő építése, miközben a vezérigazgató fizetése emelkedik


Már öt éve működik az Adria Port Zrt., amely a trieszti kikötő építéséért felelős, ám a projekt fizikai előrehaladása minimális – a mederkotrási és partfelépítési munkák még el sem kezdődtek. Mindezek ellenére a cég vezetője, Garai Péter Tibor, egyre magasabb juttatásokban részesül – számolt be a hvg.hu.

A magyar állam 31 millió euróért vásárolta meg a 32 hektáros, 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező területet, valamint további 25 millió eurót fizetett a kikötő koncessziós jogaiért. A projektcég már az első évében 11 milliárd forintot kapott a feladatok előkészítésére, ám a pénzt főként tanácsadásra és ingatlanbérlésre fordították, a tényleges építési munkálatok azonban továbbra is váratnak magukra.



Az Adria Port Zrt. szerint a terminál előkészítése megfelelő ütemben halad, és azt ígérték, hogy idén elindul a mederkotrás és a partépítés. Ugyanakkor nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy tartható-e a Szijjártó Péter külügyminiszter által korábban bejelentett 2026-os határidő a kikötő megnyitására.

A cégvezető fizetése azonban így is jelentősen emelkedett: Garai Péter Tibor tavalyi éves fizetése 10 ezer eurós növekedés után elérte a 71 ezer eurót (27 millió forint). Ezen kívül a felügyelőbizottság négy tagjának juttatásai is emelkedtek, bár összehasonlítva a vezérigazgató jövedelmével, ezek jóval alacsonyabbak.



Az Adria Port Zrt. masszívan veszteségesen működik, de a cég nem adott magyarázatot arra, mi indokolta a fizetések emelését. Míg a projekt tovább húzódik, a közvélemény egyre inkább azt kérdezi: vajon megvalósul-e valaha a kikötő, és milyen áron?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top