Politika

Botrány videó: Teljesen kiakadtak a Fidesz szavazók a Tisza sikerén: „Nem igaz, rossz adat, ámítás”

„Nem igaz, rossz adat, ámítás” – Fideszesek arról, hogy Magyar Péter pártja megelőzhette a Fideszt


A legújabb közvélemény-kutatási adatok szerint a Tisza Párt, Magyar Péter vezetésével, már a Fidesz fölé emelkedett. A kérdés azonban, hogy a kormánypárt szimpatizánsai hogyan reagálnak erre a megdöbbentő hírre. A Fidesz rendezvényén, amelyet a Millenárison tartottak, a Szeretlek Magyarország stábja érdeklődött a résztvevők véleményéről.

A legtöbb fideszes szimpatizáns fenntartásokkal kezelte a közvélemény-kutatás eredményeit. Sokan úgy vélik, hogy a Tisza Párt előretörése csak átmeneti, és bizakodnak abban, hogy a kormánypárt pozíciója stabil marad 2026-ig. „Ezek csak ámítások, nem lehet igaz, hogy egy kis párt megelőzheti a Fideszt!” – mondta az egyik résztvevő. Mások viszont a számok mögé néztek, és úgy vélték, hogy a Tisza Párt már most „a teljes megsemmisülés folyamatában van”.


Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, szintén téma volt a rendezvényen. Az ő szavai, miszerint Magyarország nem ment volna bele olyan védekező háborúba, mint az ukránok Oroszország ellen, sokakat megosztottak. „Sokan kiforgatták Orbán Balázs szavait, nem értik, hogy mire gondolt” – vélekedett egy fiatal fideszes aktivista. Mások a szomszédos ország helyzetét próbálták értékelni, kifejezve aggodalmukat Ukrajna sorsával kapcsolatban.

A rendezvény során a politikai feszültség is érezhető volt, hiszen a kormánypártiak és az ellenzéki aktivisták között eszmecsere alakult ki. Különösen figyelemre méltó volt, hogy Puzsér Róbert, az ellenzéki publicista, egy molinót tartott, amelyen az állt: „Le az orosz szövetséggel!” A felirat miatt kisebb dulakodás alakult ki, ami jól tükrözte a politikai diskurzus feszültségeit. – számolt be róla a szeretlekmagyarorszag

Összességében a Fidesz rendezvényén a közvélemény-kutatási adatok és Orbán Balázs kijelentései révén erőteljes politikai diskurzus bontakozott ki, amely rávilágít arra, hogy a kormány és a Tisza Párt közötti rivalizálás nem csupán statisztikai kérdés, hanem élénk társadalmi és politikai viták forrása is. A jövőbeni választások előtt a politikai táj alakulása továbbra is kérdéses, hiszen a közvélemény folyamatosan változik.



forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top