Politika

Újabb közvélemény-kutatás mutatta ki, hogy a Tisza megelőzte a Fideszt

Újabb közvélemény-kutatás: A Tisza megelőzte a Fideszt



Friss kutatások szerint a Tisza Párt támogatottsága már nem csak a biztos pártválasztók körében előzi meg a Fideszt, hanem a teljes népességben is. A Publicus Intézet legújabb felmérése szerint a Tisza egy százalékkal több támogatót tudhat magáénak a teljes népességen belül (24%), mint a Fidesz (23%).

Hibahatáron belüli előny a biztos szavazók körében

Szerdán a 21 Kutatóközpont is közzétette saját közvélemény-kutatását, amely szerint a biztos pártválasztók között a Tisza Párt hibahatáron belüli előnyt szerzett a Fideszhez képest, 42-40 százalékos arányban. Csütörtökön a Népszava pedig a Publicus Intézet adatait ismertette, ahol hasonló eredmény mutatkozott: a biztos szavazók körében a Tisza 39%-on áll, míg a Fidesz 37%-on.



Egyre kisebb pártok szereplése

A felmérés szerint más pártok közül egyedül a Demokratikus Koalíció (DK) tudta átlépni a bejutási küszöböt, a teljes népességben 5%-kal, míg a biztos pártválasztók körében 8%-kal szerepel. A Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) 4-4 százalékot ért el a biztos választók körében. A Momentum, az MSZP, és a Jobbik továbbra is gyengén szerepel: mindössze 2-2%, illetve 1%-os támogatottságot értek el. Az LMP-t a Publicus a teljes népességben 0%-ra, a biztos választók körében 1%-ra mérte.

Növekvő elégedetlenség az ország irányával

A közvélemény-kutatás rávilágított az általános elégedetlenségre is: a válaszadók 70%-a úgy gondolja, hogy az ország rossz irányba halad, míg csupán 28% véli ennek ellenkezőjét. Még a Fidesz szavazóinak 32%-a is elégedetlen az ország jelenlegi irányával, ami további nyomást gyakorolhat a kormánypártra a közelgő választások előtt.

A választási részvétel alakulása

A felmérés szerint a választási részvételüket biztosra ígérők aránya 82%, míg további 6% valószínűnek tartja, hogy szavazni fog. Ez azt jelzi, hogy a következő választásokon magas részvételre lehet számítani, ami tovább fokozhatja a versenyt a pártok között.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top