Politika

Újabb vendégmunkás szálló – Már minimum három van a környéken

Miskolcon újabb munkásszálló nyílik – Már három is üzemel a városban



Miskolc egyre inkább a munkaerő-mobilitás központjává válik, hiszen most már a harmadik munkásszálló nyitja meg kapuit. A legújabb létesítmény a József Attila utca 74. szám alatt található, ahol az elhelyezkedés minden szempontból kiváló: a városközpont mindössze öt perces autóútra van, miközben az északkeleti körgyűrű kijáratához közeli elhelyezkedés könnyű hozzáférést biztosít az autópályához.

A szálló további előnye, hogy pár percre van a Miskolci Ipari Parktól, ami jelentős munkaerőt foglalkoztató terület, így ideális választás a Miskolcra érkező dolgozók számára. Emellett a Déli Ipari Park sincs messze, így a munkásszálló kulcsfontosságú csomópontot jelent a munkavállalók elhelyezése szempontjából.



A beruházást a Divinus Ingatlanbefektetési Zrt. valósította meg, és az értékesítési vezetőjük, Szigeti Virág elmondása szerint Miskolc kedvező helyzetben van mind földrajzilag, mind kereskedelmi és közlekedési szempontból. Szlovákia, Ukrajna és Románia mindössze egy órán belül elérhető, míg közvetlen kapcsolódást biztosít Ausztria, Szlovénia és Horvátország irányába is, így a város ideális helyszín nemzetközi vállalatok számára.

Szigeti Virág kiemelte, hogy Miskolc és környéke Magyarország második legnagyobb agglomerációját alkotja, és a szabad munkaerő-kapacitás is viszonylag magas itt. A városvezetés az elmúlt években komoly figyelmet fordított az ipari parkok fejlesztésére, ami számos nagy nemzetközi beruházást vonzott a térségbe.

A 198 férőhelyes munkásszálló hat különálló épületszárnnyal rendelkezik, amelyek egymástól független közműellátottsággal és megközelíthetőséggel bírnak, így lehetőség nyílik a szárnyak külön bérbeadására is. A szálló lakrészei huszonnégy és negyven dolgozó elhelyezésére alkalmasak, és minden apartman modern kényelmi szolgáltatásokat kínál. Az épület hőszivattyús fűtési és hűtési rendszerekkel, rozsdamentes konyhákkal, valamint egyedi elektromos bojlerrel és vizesblokkokkal felszerelt, biztosítva a dolgozók kényelmét.



A szálló októberben új, minőségi bútorokkal bővül, így már készen áll az első munkavállalók fogadására. A létesítmény használatbavételi engedélye hamarosan megérkezik, és a szálló rövid időn belül teljes kapacitással üzemelhet majd.

Miskolc városvezetése és a befektetők célja egyértelmű: vonzó környezetet teremteni a nemzetközi vállalatok számára, és biztosítani a megfelelő színvonalú elhelyezést a külföldi és helyi munkavállalóknak. A város ipari fejlesztései és a növekvő munkásszálló-kapacitás pedig ezt a célt egyre közelebb hozza.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top