Politika

Égett az arca szégyenében: Gulyás Gergely a világ legkínosabb magyarázkodásába kezdett

Gulyás Gergely miniszter a pénteki Kormányinfón reagált a felvett 1 milliárd eurós kínai hitelre, mely kapcsán több fontos információ is napvilágot látott. A miniszter kifejtette, hogy az összeget infrastrukturális fejlesztésekre kívánják felhasználni, és részletes tájékoztatást ígért, amint konkrét döntések születnek ezekről a beruházásokról.


 

Gulyás Gergely az esemény során kijelentette, hogy az Ukrajnával fennálló konfliktus miatt üzemanyag-hiány alakulhat ki Magyarországon, ha szeptemberig nem történik változás. A miniszter szerint Ukrajna zsarolja Magyarországot, ami komoly aggodalmat kelt a kormányban.

 

Emellett szó esett Brüsszel szigorú szankcióiról is, amelyeket a magyar kormány migrációs politikája miatt róttak ki. Az Orbán Viktor vezette kormány határozottan elutasítja a migránsok befogadását, és kijelentette, hogy nem hajlandó változtatni jelenlegi tervein és protokollján.

A kínai hitellel kapcsolatban Gulyás hangsúlyozta, hogy korábban is vettek már fel hiteleket, és a mostani döntést a több lábon állás igénye motiválta.


A miniszter azt is megjegyezte, hogy eddig sem titkoltak semmit, így Kína esetében sem tettek kivételt. Bár elismerte, hogy az összeg jelentős, hangsúlyozta, hogy a hitelt normális pénzügyi gazdálkodás mellett vették fel, és különösen ügyelnek arra, hogy az államadósság továbbra is csökkenjen.

A kamatszint egyelőre nem ismert, erről a kormány később adhat tájékoztatást. Gulyás megnyugtatni próbálta a közvéleményt, hogy a pénzügyi lépések átláthatóak és a nemzetgazdaság érdekeit szolgálják.

Ennek ellenére sokan továbbra is aggódnak a kínai hitel feltételei és következményei miatt, ami a kormány számára kínos magyarázkodásokat eredményezett a Kormányinfón.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top