Politika

„Akarják, hogy megtiltsam neki, hogy Romániába jöjjön?” – reagált a román kormányfő Orbán tusványosi műsorára

Orbán Viktor a legtöbbször csak „Tusványos”-ként emlegetett rendezvényen ragadta magához a mikrofont.


Mint már ismert, a múlt hét elején vette kezdetét a Bálványosi Nyári Szabadegyetem, Orbán Viktor csütörtök este érkezett a gyakran csak „Tusványos”-ként emlegetett rendezvény helyszínére. A miniszterelnök hétvégén tartotta meg beszédét, többek között a Marcel Ciolacu román kormányfővel folytatott egyeztetésről, az elítélt „békemisszió”-ról, Brüsszelről, valamint az Európai Unióról is ejtett néhány szót.

Mint mondta, a lengyelek morálisan kioktatnak másokat, miközben az oroszokkal üzletelnek. Válaszul a lengyel külügyi államtitkár, Władysław Teofil Bartoszewski rámutatott, hogy Orbánék teszik ezt, nem pedig Lengyelország.

 


Beszédére az USA budapesti nagykövete is reagáltDavid Pressman azt írta a közösségi oldalán, hogy

„Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszédében sokat foglalkozott az Egyesült Államokkal. Ugyanebben a beszédében – közvetlenül azután, hogy találkozott Vlagyimir Putyinnal – Orbán a Kreml Amerikával kapcsolatos összeesküvés-elméleteit is terjesztette.

Ez aligha az, amit egy szövetségesünktől várunk.”

Marcel Ciolacu ugyanakkor nem akarta kommentálni a magyar kormányfő beszédét. Az újságírói kérdéseket azzal hárította, hogy Orbán Viktor tulajdonképpen nem tett Romániát érintő kijelentéseket.

 

„Mondott valamit Romániáról?

Akarják, hogy megtiltsam neki, hogy Romániába jöjjön?

Ugyanazt mondta Brüsszelben és Budapesten is. Nem az én dolgom. Én konkrét gazdasági kapcsolatokról beszéltem, és láttam, hogy ő is ezekre utalt. Elnézést, de Magyarország az EU-n belül Románia harmadik legnagyobb partnere. Ez az igazság. Nem az én dolgom kommentálni a kijelentéseit”


– idézte Marcel Ciolacu szavait a minap a transtelex.ro.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top