Politika

Hatalmas bajban vannak Orbánék – Egy kiszivárgott dokumentum alapján már ég a ház

Orbán Viktor kudarcos gazdaságpolitikájának eredményeként most azzal szembesülünk, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy valami pénzhez jussanak Orbánék, miközben recseg-ropog a magyar gazdaság.


Olyan lépésre kényszerült most a miniszterelnök, amelyre csak igen szorult helyzetben lévő kormányzatok kényszerülnek. Nem pusztán megszorításokat vezetnek be, hanem elkezdtek takarékosségi intézkedéseket bevezetni ott, ahol a legjobban fáj nekik – az állami tulajdonú társaságoknál.
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán kiadott rendelete értelmében az állami tulajdonú gazdasági társaságoknak az idei évben
A rendelet célja a költségtakarékosság és az állami vagyon felelős kezelése, amely magában foglalja a központi költségvetési források hatékonyabb felhasználását és a társaságok működésének ésszerűsítését.

A Magyar Közlöny beszámolója szerint a rendelet különösen az orosz–ukrán háború, valamint annak magyarországi gazdasági következményeinek kezelése érdekében született meg.

A szabályozás a hatálybalépése előtt alapított, közvetlenül vagy közvetetten 100 százalékos állami tulajdonú társaságokra vonatkozik. Ugyanakkor bizonyos állami vállalatok, mint például a Volánbusz, a MÁV, a Magyar Posta és az MVM, nem tartoznak a rendelet hatálya alá.


 

A megtakarítások teljesítését a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal fogja ellenőrizni. Azok a társaságok, amelyek nem érik el a kötelező 5 százalékos megtakarítást, jövőre a fennmaradó összeg kétszeresét kötelesek megtakarítani.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top