Politika

Ez már nem tréfa: Nemzetközi fellépést terveznek Orbán ellen

A magyar kormány júliustól engedélyezi az orosz és belarusz vendégmunkások számára, hogy úgynevezett Nemzeti Kártyával lépjenek be az országba. Az Európai Néppárt elnöke, Manfred Weber azt követeli, hogy az EU vezetői a legszigorúbban járjanak el – írja a 444.hu

„Komoly kockázatot jelent, hogy Magyarország a napokban enyhítette az oroszokkal szembeni vízumkorlátozásokat, a lépés kinyitja az Európai Unió ajtaját az orosz kémek előtt”


– figyelmeztetett Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke.

Weber levelet írt Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, amiben komoly ellenintézkedéseket követelt az EU vezetőitől. Azt is kéri, hogy az ET vegye fel a kérdést a következő vezetői csúcstalálkozójára.

Ahogy arról korábban írtunk, a magyar kormány júliustól engedélyezi az orosz és belarusz vendégmunkások számára, hogy úgynevezett Nemzeti Kártyával lépjenek be az országba.


A Nemzeti Kártya esetében nem szükséges munkaerőigényről szóló igazolást benyújtani, és lehetőséget biztosít családegyesítésre is. Rácz András Oroszország-szakértő a Forbes-nak azt mondta: ezentúl „nagy számban jöhetnek be oroszok újra anélkül, hogy ez célhoz vagy magyarázathoz lenne kötve”.

Bár a magyar kormány részben Paks 2 munkaerőigényére hivatkozik, Manfred Weber szerint megkérdőjelezhető egy új bevándorlási rendszer szükségessége Magyarországon.

A Néppárt elnöke szerint az új lehetőség komoly kiskapukat teremthet a kémtevékenységek számára


Levelében Weber a schengeni övezet integritásának azonnali védelmére szólít fel, és arra szólítja fel az EU vezetőit, akadályozzák meg, hogy Magyarország után más tagállam is hasonló engedményeket tegyen Oroszországnak.

via: 444




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top