Politika

Hadházy hatalmas botrányra bukkant: “Szégyentelenek!”

Oszd meg ezt a hírt, hogy ne csak a Fidesz hazugságai terjedjenek:


Hadházy Ákos független parlamenti képviselő legfrissebb Facebook-bejegyzésében heves kritikát fogalmazott meg két horvátországi tengerparti luxusvilla építése kapcsán, amelyek a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) birtokában vannak.

A képviselő szerint a villák a magyar adófizetők pénzéből épültek, és egy arra sétáló honfitárs véletlenül fedezte fel őket a pomeri jachtkikötőben.

Hadházy szerint a villákhoz saját medence és tucatnyi parkoló tartozik, és nem kizárt, hogy Orbán Viktor számára épültek, mint új nyaralók, elkerülve a korábbi nyaralási helyszínek kínos megítélését.


A bejegyzésben idézett honfitárs felháborodva számolt be a luxusvillák felfedezéséről, amelyeket a Google Maps legfrissebb utcaképein is meg lehet találni.

 

“A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége, amely a Fidesz egyik kedvenc külhoni magyar szervezete, új tengerparti luxusvillákat épített a magyar adófizetők pénzéből”

– írja Hadházy.

A képviselő szerint a HMDK által megvásárolt ingatlanok értéke jóval meghaladja az 1,2 millió eurót (400-450 millió forint), figyelembe véve a közvetlen tengerparti elhelyezkedést és a jachtkikötő közelségét.


Hadházy bejegyzésében hangsúlyozza, hogy a horvátországi magyar közösség nagy része az Eszék-Baranya megyében él, amely mintegy 550 kilométerre található Pomer-től.

Ezért felmerül a kérdés, hogyan szolgálhatják ezek a luxusvillák a horvátországi magyarokat vagy a magyar adófizetőket.

A képviselő több kérdést is feltesz a HMDK elnökének, Jankovics Róbertnek:


Miből finanszírozták a két pomeri, isztriai luxusingatlant?
Miért éppen Eszéktől 550 kilométerre, egy jachtkikötőben kell ápolni a magyar hagyományokat?

Hogyan támogatja ez a két pomeri luxusvilla a horvátországi magyarokat?
Hadházy bejegyzésében idézi Potápi János államtitkár dicséretét a HMDK iránt, amely szerint a szervezet példamutató közösségi munkát végez, hozzájárulva a horvátországi magyarság megmaradásához és fejlődéséhez.

Ennek ellenére Hadházy szerint a luxusvillák építése inkább a Fidesz politikai befolyásának kiterjesztését szolgálja, nem pedig a magyar közösség javát.

A bejegyzés végén Hadházy emlékeztet arra, hogy már azóta megbukott Varga Judit igazságügyi miniszter asztalán is ott volt egy törvénytervezet, amely lehetővé tenné a határon túli magyarok számára, hogy egyéni képviselőkre szavazzanak.


Bár jelenleg csak erdélyi és vajdasági választókerületek nyitása van tervben, Hadházy szerint a Fidesz igyekszik a többi országban élő magyar politikusokat is felvásárolni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top