Politika

Kínaiul kell tanulnunk, mert ez az ország jövője – ezt üzeni a Fidesz!

Orbán embere szerint kínai jelekkel fogunk írni!


A magyarság nyugati kultúrához való tartozása csak egy elhibázott kísérlet lehet a jövő tankönyveiben – írja a kormányközeli Mandiner. A szerző, Ungváry Zsolt „Készülődjünk: hamarosan sorsfordító döntést kell hozni – Irány a Kelet!” című cikkében kijelenti: „Ahogy magunk mögött hagytuk a Keletet a X-XI. század után, úgy fogjuk magunk mögött hagyni ezt a nyugati vircsaftot, és visszatalálni a keleti gyökerekhez.”


A fideszes propagandista szerint a magyar jövő a Kurultaj, a Türk Tanács, a kínai gazdasági kapcsolatok, az azeri szénhidrogének, és a törökökkel közös Attila-kultusz!

A cikk mindezt Orbán Viktor világrendszerváltást vizionáló kijelentésére hivatkozva jósolja: „A hanyatló, számunkra érthetetlen, de objektíve is életidegen kultúrájú Nyugat és a felemelkedő, sok dologban rokon Kelet közül ez utóbbi mellett kell döntenünk.” És ez még nem minden:

a fideszes szerző szerint szerint a magyar nyelv leírására alkalmatlanok a latin betűk, ezért kezdjünk el kínaiul tanulni!


A kormánypárti újság szerint 8-900 esztendeig tartott, míg sikerült a latin betűkből egységes, megfelelő helyesírást kialakítani, ezért „ezzel az erővel megtanulhatjuk a kínai jeleket is, 800 év alatt azokat is majd csak a magyar szabályokhoz igazítjuk.” A cikk úgy véli, „még az is lehet, hogy a jövő tankönyveiben ezt az ezer esztendőt csak afféle mellékszálként, a magyarság elvetélt nyugati orientációs kísérleteként fogják tanítani”, de „Magyarország akkor is lesz.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top