Politika

Reagált az Egyesült Államok Ukrajna Oroszország elleni támadására

Ukrajna nem értesítette az Egyesült Államokat az Oroszország elleni támadásról.


Megszólalt az USA külügyi szóvivője a Kurszki terület elleni támadásról

Matthew Miller, az amerikai külügyminisztérium szóvivője nyilatkozott a szerdán meginduló Oroszország elleni ukrán offenzíváról.

Az Evropejszka Pravda beszámolója szerint Miller a szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy ironikusnak tartja Vlagyimir Putyin orosz elnök azon kijelentését, miszerint Ukrajna „provokációt” hajtott volna végre.


„Ironikus a részükről provokációnak nevezni, tekintve, hogy

Oroszország 2014 óta megsérti Ukrajna területi integritását és szuverenitását”

– jelentette ki.

Nem értesítették őket

Miller megerősítette: az Egyesült Államok már megkapta az ukrán tájékoztatást a kurszki régióban történt eseményekkel kapcsolatban, ugyanakkor hozzátette, az ukrán fél helyett nem tudnak nyilatkozni.

„Nem értesítettek minket előre, de ez nem meglepő”

– mondta a külügyminisztériumi szóvivő, hozzátéve, a döntéseket arról, hogy Ukrajna miként vezeti katonai műveleteit, „Ukrajna hozza meg”. Jelezte, az USA nyugati fegyverekkel végrehajtott csapásokkal kapcsolatos amerikai politika továbbra is változatlan.

„Ukrajna fellépése a Kurszki területen nem sérti a Kijevnek szállított amerikai fegyverek használatára vonatkozó amerikai korlátozásokat”

– közölte a szóvivő.


Videó:

(eurointegration.com.ua / portfolio.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top