Politika

Nem vicc: időpontért állt kígyózó sor a rendelő előtt

Nem vicc: időpontért állt kígyózó sor a rendelő előtt.


Augusztus 2-án a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ előtt szokatlanul hosszú sor alakult ki már kora reggel. Az emberek nem egy új áruház megnyitására vártak, hanem azért gyűltek össze, mert ezen a napon volt lehetőségük ultrahangvizsgálatra időpontot foglalni, ami ebben a hónapban csak ekkor lehetséges.


A Telex cikke szerint sokan már hajnalban megérkeztek a rendelő elé, hogy biztosan időpontot kapjanak. Egy idős nő például már reggel öt órakor ott volt, de két óra várakozás után nehezen bírta a sorban állást.

A többi várakozó végül azt javasolta neki, hogy üljön le egy közeli padra. Volt, aki ennél előrelátóbb volt, és egy összecsukható széket hozott magával, amin ülve olvasta az idejét, míg sorra nem került.

A rendelőben havonta mindössze egy napon lehet regisztrálni vizsgálatokra, ami nagy kihívást jelent a betegek számára. Ha valaki ezen a napon nem tud időpontot foglalni, akkor kénytelen a következő hónapig várni.

Az intézmény vezetője elmondta, hogy a betegek a várakozás ideje alatt nem tudnak az intézmény földszinti várójában helyet foglalni, ahol figyelemmel kísérhetnék a sorszámkijelző rendszert. Ezt azzal indokolta, hogy ez egészségügyi szempontból aggályos lenne.


Amikor arról kérdezték, miért nincs lehetőség online időpontfoglalásra, a vezető azzal érvelt, hogy az idősebb, informatikai ismeretekkel kevésbé rendelkező betegek elesnének ettől a lehetőségtől. Végül hozzátette, hogy az intézmény sajnálatát fejezi ki a várakozás során fellépő kellemetlenségek miatt, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben sikerül majd a betegeket elégedettebben kiszolgálni a rendelkezésre álló kapacitásokkal.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top