Politika

Magyar Péter: Oligarchák, NER-bűnözők! Vigyázó szemetek Varsóra vessétek!

A TISZA Párt politikusa a lengyelországi eseményekre reagálva osztott meg egy cikket, amelyben arról számolnak be, hogy 62 volt kormánytisztviselő ellen emeltek vádat hűtlen kezelés miatt.


Magyar Péter egy cikket osztott meg közösségi oldalán, melyhez azt írta:

“Oligarchák, NER bűnözők! Vigyázó szemetek Varsóra vessétek!”



A TISZA Párt politikusa a 444.hu írását osztotta meg, melyben arról írnak, hogy Lengyelországban 62 volt kormánytisztviselő ellen emeltek vádat hűtlen kezelés miatt.

A cikk szerint a lengyel politika újabb fordulatot vett, amikor Donald Tusk miniszterelnök bejelentette, hogy több mint 60 tisztségviselő ellen emeltek vádat hűtlen kezeléssel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A vádak a korábbi, Jog és Igazságosság (PiS) párt által vezetett kormány magas rangú politikusait érintik, és több mint 100 további személy ellen folyik nyomozás.

Tusk kormánya elkötelezett amellett, hogy elszámoltassa az előző adminisztrációt az esetleges visszaélésekért.

Az új kormányfő sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy mindössze hat hónap alatt sikerült vádat emelni 62 politikus ellen, amit történelmi jelentőségűnek nevezett. Bár Tusk nem részletezte, kiket érintenek a vádak, azt hangsúlyozta, hogy a nyomozások intenzíven folytatódnak. Jelenleg mintegy 200 adóellenőr vizsgálja a PiS által irányított minisztériumok ügyeit, és az eddig feltárt szabálytalanságok nagyságrendje akár 100 milliárd zlotyt is elérheti.


A miniszterelnök szerint az elkövetett bűncselekmények egy „zárt rendszer” részei voltak, amelyet a PiS kormányzása alatt alakítottak ki. Tusk azt is elmondta, hogy az ügyészséghez már bejelentések érkeztek több mint 3,2 milliárd zloty értékű bűncselekményről.

Az egykori kormány azonban nem maradt néma. Mateusz Morawiecki volt miniszterelnök az X-en reagált a vádakra, kijelentve, hogy Tusk kormányának fő célja a legnagyobb ellenzéki párt, vagyis a PiS felszámolása. „Amikor megszállott vagy, orvoshoz mész, nem pedig kormányt alakítasz” – írta Morawiecki, bírálva Tusk tevékenységét.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top