Politika

Orvosi rendelő: pofátlan kifüggesztés miatt háborog az ország

Orvosi rendelő: pofátlan kifüggesztés miatt háborog az ország.


A mellékelt képeken egy Facebook-bejegyzés és annak kommentjei láthatók, amely egy orvosi rendelő által bevezetett új díjszabásról szól. A bejegyzés szerzője egy, a falra kifüggesztett hirdetményről készült képet osztott meg,

amelyben arról tájékoztatják a betegeket, hogy 2024. május 22-től a laboreredmények kinyomtatása 500 forintba kerül, míg más elektronikus rendszerben tárolt dokumentumok kinyomtatásának díja 2000 forint lesz.

A bejegyzés és a kommentek egyértelműen elégedetlenséget tükröznek, sok hozzászóló felháborodottan reagált a hírre.


Több kommentelő párhuzamot von a korábbi, 300 forintos vizitdíjjal, amelyet nagy ellenállás kísért, és amely miatt végül népszavazást is tartottak. A mostani helyzetben sokan úgy érzik, hogy az új díjszabás bevezetése indokolatlan, különösen annak fényében, hogy

a társadalombiztosítási járulékok fizetése mellett is további költségekkel szembesülnek a betegek.

A hozzászólásokban többen kiemelik, hogy a kormányzat pénzügyi döntései miatt a lakosságot folyamatosan újabb terhek sújtják. A hozzászólók közül sokan azt sérelmezik, hogy miközben a korábbi, 300 forintos vizitdíj elleni tiltakozásokat komoly politikai események követték, most hasonló mértékű közfelháborodásra nem számítanak az új díjak kapcsán.

A kommentekben többek között az is elhangzik, hogy ezek az intézkedések csak tovább növelik az emberek elégedetlenségét. Az emberek szerint a kormányzat pénzügyi politikája nem szolgálja a lakosság érdekeit. Többen úgy vélik, hogy az egészségügyi ellátásokért már így is túl sokat kell fizetni, miközben a társadalombiztosítási járulékokat továbbra is befizetik.


Összességében a bejegyzés és a hozzászólások erős kritikát fogalmaznak meg az új díjszabásokkal szemben, és a kommentelők aggodalmukat fejezik ki az egészségügyi szolgáltatások egyre növekvő költségei miatt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top