Politika

Öt magyar név is szerepel a dollármilliárdosok legfrissebb listáján

Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor jelenléte egyáltalán nem meglepő a szupergazdagok között, de vajon ki a másik három dollármilliárdos magyar pénzcsináló?


Immár öt magyar dollármilliárdos van a Forbes magyar szerkesztőségének felmérése szerint, amit egy nemzetközi audit után az amerikai anyacég is elfogadott – közölte az Euronews.

A páneurópai hírcsatorna szerint a világ 8,1 milliárd lakosa közül csupán 2781 mondhatja magát milliárdosnak dollárban. A Forbes és a Bloomberg listáját toronymagasan Elon Musk vezeti 240, illetve 230 milliárd dollárra becsült vagyonával.


Az öt magyar dollármilliárdos között Mészáros Lőrinc áll az élen 1,7 milliárd dollárt, azaz napi árfolyamon csaknem 620 milliárd forintot érő cégbirodalmával. A második helyen Csányi Sándor OTP-vezért találjuk 1,6 milliárd dollárral, míg a harmadik Felcsuti Zsolt nagybefektető, akinek a vagyonát idén 1,3 milliárdra becsülik.

Új szereplőnek számít a listán Gattyán György, a Jasmin erotikus oldalt működtető Docler alapítója és a Teqball társalapítója, valamint Veres Tibor Wallis-vezér, aki az ingatlan és a mobilitási piacon rendelkezik kiterjedt portfólióval. Mindketten 1,1 milliárd dollár felett rendelkeznek.

A Forbes szerint a térségben Csehországnak tizenegy, Ausztriának kilenc, Romániának hat, Ukrajnának öt, Szlovákiának pedig két dollármilliárdosa van.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top