Politika

Tovább gyűrűzik az ATV körül kirobbant botrány – itt az új fejlemény

Az ATV ‘ÖT’ című műsorának tervezett újraindulása körüli bizonytalanság és a műsor hirtelen törléséről szóló hírek nemrégiben felkavarták a közéleti vitákat.


Az augusztus 26-ra tervezett indulás helyett a műsor eltűnése különösen azért okozott nagy felháborodást, mert egyesek szerint ez a lépés komoly kérdéseket vet fel a demokratikus nyilvánosság állapotáról Magyarországon.

A botrány kezdetét Schiffer András, a műsor egyik szereplője és korábbi politikus indította el, amikor a Facebook-oldalán bejelentette, hogy az ATV még augusztus 5-én tényként közölte a műsor indulásának időpontját, ám néhány héttel később, az esti műsor készítése közben, váratlanul bejelentették, hogy az ‘ÖT’ törlésre kerül.


Schiffer szerint ez az eset rámutat arra, hogy a demokratikus nyilvánosság Magyarországon egyre szűkül, és hogy egyre kevesebb tér jut azoknak a gondolatoknak, amelyek eltérnek a mainstream vagy domináns véleményektől. Véleménye szerint a médiában léteznek olyan csatornák, amelyek “vélemény-szekták” fogságába estek, ahol csak a saját nézőpontjuk erősítése a fontos, és nem kíváncsiak más véleményekre.

A botrány tovább fokozódott, amikor az ATV sajtóosztálya elzárkózott a műsor megszüntetésével kapcsolatos kérdések megválaszolásától, és mindössze annyit közölt:

AZ ATV CSOPORT NEM KÍVÁN SEMMILYEN MÓDON REAGÁLNI

Ez a reakció tovább növelte a bizonytalanságot, és további találgatásokra adott okot.


Hont András, az ‘ÖT’ című műsor másik szereplője is megszólalt az ügyben. Egy Facebook-bejegyzésben reagált a kialakult helyzetre, amelyben kijelentette, hogy bár sokan örülhetnek annak, hogy egy „unikális és sokak által figyelt” hang eltűnhet az intézményes nyilvánosságból, az öröm korai. Hont hangsúlyozta, hogy a műsor sorsát végső soron a nézők dönthetik el.

A Média1 portál információi szerint azonban a műsor megszűnéséről nem született végleges döntés.


Az ATV jelenleg a Műsortanács nevű belső grémium keretében vizsgálja, hogy mely műsorok maradjanak meg, és milyen formában. A vizsgálat során szakmai és pénzügyi szempontokat mérlegelnek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top