Politika

Sötét praktikákat vetnek be Orbánék: Támadásba lendült a Fidesz

Az elmúlt napokban óriási vihart kavart Óbudán Dr. Kiss László polgármester letartóztatása, amelyet a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc is élesen kritizált. Gyurcsány szerint Kiss László őrizetbe vétele nem más, mint egy tudatos politikai manőver, amelynek célja egy új választás kikényszerítése a III. kerületben.


Gyurcsány szerint a Fidesz vezette kormány nem titkolja végső célját: egy kormánypárti győzelem érdekében Óbuda megszállása.

A júniusban megválasztott testület októberben ülne össze, azonban Kiss akadályoztatásával a testület megalakulása elodázható lenne, és ezzel új választás válhatna szükségessé. Gyurcsány egyértelműen kijelentette:


Bár Gyurcsány hisz Kiss László ártatlanságában, hangsúlyozza, hogy ez a kérdés jelenleg másodlagos. A fő probléma az eljárás módja és annak politikai kontextusa.

Gyurcsány szerint, ha a hatóságok valóban igazságot akarnak szolgáltatni, akkor eljárhatnak a polgármester ellen anélkül, hogy előzetes letartóztatásba helyeznék.

“Miért csuknak be egy ártatlan embert ítélet nélkül?”

– teszi fel a kérdést, rámutatva arra, hogy Kiss László a hatóságokkal együttműködő, tisztességes polgár.

Gyurcsány továbbá azt is állítja, hogy a rendőrség, amely a kormány irányítása alatt áll, nem véletlenül döntött a letartóztatás mellett.

Azt sugallja, hogy a kormány nemcsak tudomásul vette ezt a lépést, hanem talán maga is kezdeményezte azt. “A kormány, a Fidesz, Orbán új választást akar Óbudán” – fogalmazott Gyurcsány, hangsúlyozva, hogy ez lehet az igazi indoka Kiss László bebörtönzésének.

Gyurcsány Ferenc szerint Kiss László fogvatartása egyértelműen politikai indíttatású, és célja nem más, mint a demokratikusan megválasztott polgármester elmozdítása és egy új választás kikényszerítése Óbudán.


Az elkövetkező hetekben kiderül, hogy a bíróság hogyan ítéli meg az ügyet, de egy dolog már most világos: Óbuda politikai jövője komoly veszélybe került.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top