Politika

Egyre sötétebb felhők gyülekeznek: Orbánék már rettegnek attól mit hozhat az ősz

Az Orbán-kormány szépen lassan elkezdte elveszteni az irányítás képességét. Olyan döntések meghozatalára készülnek és kényszerülnek, melyek tömeges elégedetlenséget és tűntetést hozhatnak, miközben szinte lehetetlenné kezd válni a korrekció, ugyanis Orbánék torz politikájának a lényegét kellene megváltoztatni, amely azonban a rendszert egyben tartja.


Egy olyan csapdahelyzetbe került a kormány, amelyen szinte lehetetlen urrá lenni és bár a nyári uborkaszezon elfedi a csúcson lévő döntéshozók tudják már, hogy kemény  ősz vár a kormányra és az előjelek semmi bíztatót nem tartogatnak.


A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentése alapján az Orbán-kormány gazdasági ígéretei sorra megdőltek, mivel az ország inflációs rátája ismét meredek emelkedésbe kezdett.

A lakosságra nehezedő gazdasági nyomás egyre fokozódik, ahogyan az árak folyamatosan emelkednek, és a kormány egyre több hitelt kénytelen felvenni a költségvetési hiány fedezésére.

Legutóbb Kínától vett fel hitelt, ami újabb aggodalmakat szült a gazdaság stabilitásával kapcsolatban. Az elhúzódó költségvetési válság egyetlen következménye az lehet, hogy idén ősszel újabb megszorítások várhatók – derül ki a jelentésből.

A Demokratikus Koalíció (DK) élesen bírálta a kormányt, hangsúlyozva, hogy az Orbán-kormány nem terhelheti a megszorításokkal a magyar dolgozókat és nyugdíjasokat saját hibái miatt. Szerintük nem a magyar emberek felelősek azért, hogy az elmúlt három évben folyamatosan drágultak az élelmiszerek, a rezsi és az üzemanyag.

A DK szerint az Orbán-kormány alkalmatlansága és a Fidesz-közeli milliárdosok korrupciója vezetett oda, hogy az uniós pénzek nem érkeznek meg, és a költségvetési hiány rekordokat döntöget.


Az inflációs válság, a költségvetési instabilitás és az egyre növekvő államadósság mind egyértelműen a 14 éve hatalmon lévő Orbán-kormány tevékenységének következményei – állítja a Demokratikus Koalíció.

A párt kinyilvánította, hogy szociáldemokrataként továbbra is a magyar dolgozók és nyugdíjasok érdekeit fogják képviselni, és határozottan fellépnek a kormány megszorító intézkedései ellen.

A politikai vita közepette a magyar társadalom újabb nehéz időszak elé nézhet, ahol a gazdasági nehézségek és a politikai döntések ismét nagy terheket róhatnak a lakosságra. Az ősz folyamán kiderül, hogy a kormány milyen lépéseket tesz, és hogy a megszorítások elkerülhetők-e, vagy a gazdasági helyzet tovább romlik.


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top