Politika

Egyre sötétebb az ügy: Az elmúlt évek legnagyobb politikai botrány van kirobbanóban

Két héttel ezelőtt letartóztatták Óbuda DK-s polgármesterét, Kiss Lászlót, befolyással való üzérkedés gyanújával. Azóta a Demokratikus Koalíció folyamatosan hangsúlyozza, hogy a vádak megalapozatlanok, és az ügy mögött valójában politikai leszámolás áll.


Kiss László és a párt álláspontja szerint egy magas rangú állami vezető rendelte meg a polgármester megbuktatását, így az egész eljárás csak ürügyként szolgál.

 

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Vadai Ágnes, a DK egyik meghatározó politikusa, a napokban olyan dokumentumokat tárt a nyilvánosság elé, amelyek szerinte alátámasztják a koncepciós eljárásról szóló állításokat.

 

Az ügyészség azonban egy másik verziót közölt, amely szerint egy büntetett előéletű személy ajánlatot tett egy vállalkozónak, akinek vallomása elindította az ügyet. Vadai azonban azzal vádolta a hatóságokat, hogy a szóban forgó személy valójában fedett nyomozó lehetett.


 

A történet további részleteit a nyomozati iratok világítják meg, amelyek feltárják, ki volt az a rejtélyes figura, akit a DK fedett nyomozónak hitt, és milyen szerepe volt a polgármester elleni eljárásban. Az ügyben szereplő személyek és a hozzájuk kapcsolódó események egy szélesebb összefüggésbe helyezik az esetet, amely túlmutat az óbudai polgármester személyén.

Most a 24.hu olyan kulcsfontosságú adatokat derített ki, amelyek amennyiben igazak, úgy az elmúlt évek legsötétebb politikai leszámolási botránya kezd kibontakozni.

 

A 24.hu a Telex által megszerzett információk alapján készített egy összefoglaló anyagot, amelyet ezen a linken tud elolvasni (kattintson), amiből kiderül az álítólagosan fedett nyomozó személye is.


 

A nyomozati iratok és az ügy részletei még több kérdést vetnek fel, mint amennyit megválaszolnak, és a politikai háttér továbbra is homályban marad. Az ügy alakulása minden bizonnyal nagy hatással lesz a magyar politikai életre, különösen a Demokratikus Koalíció jövőbeli megítélésére.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top