Politika

Magyar Péter újabb botrányt robbantott: Orbán bizalmi emberének torkára tette a kést

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és európai parlamenti képviselő, éles hangvételű Facebook-bejegyzésében hívta fel a figyelmet a Magyar Államvasutak (MÁV) súlyos problémáira, melyeket a kormány elmúlt 14 évben folytatott politikájának számlájára ír.


A bejegyzésben Magyar számos példán keresztül mutatja be, hogy a MÁV milyen súlyos válságba sodródott az Orbán-kormány irányítása alatt, és keményen bírálja Lázár János építési és közlekedési minisztert, akit felelőssé tesz a jelenlegi helyzetért.

 

Válságos állapotban a magyar vasút

Magyar Péter szerint a MÁV helyzete soha nem volt ennyire rossz. 2023-ban a vonatok körülbelül hárommillió percet, azaz öt év nyolc hónapot késtek összesen, ami a 2017-es bevezetett statisztikai módszertan alapján a legrosszabb eredmény. Fontos megjegyezni, hogy a hat perc alatti késések nem is szerepelnek ebben a statisztikában. Magyar kiemelte, hogy a kormány korlátlan hatalommal és ezer milliárdos uniós forrásokkal sem tudta javítani a vasúti szolgáltatás minőségét, sőt, soha nem látott válságba sodorta azt.


Az utasok és dolgozók kiszolgáltatottsága

A bejegyzésben külön kitér a vasúti dolgozók és utasok kilátástalan helyzetére. Az elmúlt hetekben volt olyan nap, amikor Budapest mindhárom főpályaudvara képtelen volt utasokat fogadni, ami óriási fennakadásokat okozott.

A MÁV késései miatt rengeteg embernek okoznak kellemetlenségeket, sokan elvesztették munkájukat a vasúti közlekedés kiszámíthatatlansága miatt. A vasúti dolgozók pedig elviselhetetlen körülmények között kénytelenek dolgozni – gyakran 50 fok feletti hőmérséklet uralkodik a mozdonyokon és a személyzeti helyiségekben, ahol az alapvető higiéniai feltételek is hiányoznak.

Romos állomások és elavult infrastruktúra

Magyar Péter kiemelte, hogy 2024-ben a MÁV állomásai és kiszolgáló épületei jelentős részben romosak és életveszélyes állapotban vannak, húsz évvel Magyarország uniós csatlakozása után.


A kormány ugyanakkor hatalmas összegeket költ presztízsberuházásokra, miközben az ország jelentős részén még mindig 50-60 éves mozdonyok és vasúti kocsik közlekednek.

A bejegyzésben felhívta a figyelmet arra is, hogy a MÁV vonalain a higiéniai feltételek is súlyosan hiányosak, a vasúti illemhelyek többsége nem felel meg a legalapvetőbb higiéniai követelményeknek sem, annak ellenére, hogy a kormány tízmilliárdokat költ azok „takarítására” és őrzésére.

Megrekedt fejlesztések és elmaradt uniós források

Magyar Péter kritikájában rámutatott, hogy a kormány nem használta ki az Európai Unió által biztosított forrásokat a vasúti fejlesztésekre.

Ehelyett a kormány százmilliárdokat költött el unióellenes propaganda kampányokra, miközben a szükséges fejlesztések és a karbantartások elmaradtak, ami egyre növekvő balesetveszélyt eredményez a vasútvonalakon.

Elavult technológia és korlátozott hozzáférés

A bejegyzés végén Magyar Péter rámutatott, hogy az ország egyik legnagyobb pályaudvarán, ahol még mindig kézzel történik a váltók állítása, ez a technológia már 1929 óta változatlan. Ezzel szemben Európa más országaiban már gyorsvasutak épülnek, Magyarországon pedig 30 km/órás sebességkorlátozások vannak érvényben a legfontosabb vasútvonalakon.


Magyar Péter bejegyzése egyértelműen a kormány és Lázár János miniszter felelősségét hangsúlyozza a MÁV súlyos válságáért. A bejegyzés végén határozottan kijelentette, hogy a magyar embereknek elegük van a helyzetből, és a kormány cselekvésére van szükség a vasúti közlekedés helyzetének javítása érdekében. Az elmúlt 14 év sikertelenségei után a magyar emberek nem várhatnak tovább, ahogy a vonatok sem.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top