Politika

Szinte kimondhatatlan a bűne – Azonnal lemond a Fidesz-KDNP politikusa

Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP európai uniós képviselője és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, nyilvános bocsánatkérést tett közzé közösségi oldalán, miután egy vitában tettlegességig fajult egy hölggyel, miközben ittas állapotban volt.


Az eset kapcsán a politikus teljes felelősséget vállalt, és kijelentette, hogy minden következményt viselni fog.

Győrffy bocsánatkérésében hangsúlyozta, hogy cselekedete elfogadhatatlan és vállalhatatlan, még akkor is, ha sajnálatos módon nem emlékszik a történtekre. “Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, legfőképpen az érintettől. Szeretnék elnézést kérni a családomtól, az engem támogatóktól, a politikai közösségemtől” – írta a közösségi oldalán.

A politikus bejelentette, hogy a történtek után nincs helye a közéletben, ezért lemond minden közéleti pozíciójáról, beleértve az EP-képviselői mandátumát és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztét is, valamint kilép a Fideszből.

“Ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben meg kell tennem”


– fogalmazott, hozzátéve, hogy szégyelli magát és vállalja a közéleti felelősségen túl a jogi következményeket is.

Az eset kapcsán a Fidesz is közleményt adott ki, melyben hangsúlyozták, hogy a párt világos szabályokkal és értékekkel rendelkezik, és aki ezeket megsérti, annak távoznia kell a közösségből. “Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben!” – áll a közleményben. A párt egyértelművé tette, hogy Győrffy viselkedése elfogadhatatlan, és az ilyen cselekedeteknek nincs helye a Fidesz közösségében.


Győrffy Balázs posztja előtt nem sokkal még arról írt közösségi oldalán, hogy “az aratás után időszerű a mezei pocok elleni védekezés”, ám ezt követően a közéleti pályafutását lezáró bejelentéssel zárta le a napot.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top