Politika

Magyarország nem fizet és ebből óriási baj lehet

Magyarország nem fizet és ebből óriási baj lehet.


A magyar kormány és az Európai Bizottság közötti feszültség ismét fokozódik, miután Magyarország nem fizette be a Brüsszel által kiszabott 200 millió eurós bírságot. A bírságot az Európai Unió Bíróságának 2020-as ítélete alapján szabták ki, amely megállapította, hogy Magyarország több területen is megszegte az uniós jogot. Különösen a nemzetközi védelem és a harmadik országbeli állampolgárok visszatérése kapcsán merültek fel problémák.

A magyar kormány a tranzitzónák bezárása ellenére sem teljesítette maradéktalanul az ítéletben foglaltakat. Az Európai Bizottság ennek következtében újabb kötelezettségszegési eljárást indított, és júniusban 200 millió eurós pénzbüntetést szabott ki Magyarországra. Ráadásul, ha a kormány továbbra sem fizet, napi 1 millió euró késedelmi díjat is felszámolhatnak.

Az Euronews értesülései szerint a magyar kormány nem tett eleget a határidőnek, ezért az Európai Bizottság szeptember 17-ig új határidőt adott. Ha addig sem fizet Magyarország, Brüsszel az uniós támogatásokból vonhatja le a bírság összegét. Ezt a lépést az uniós források egy részének befagyasztása előzhette meg, ami a jogállamisági problémák miatt történt.


A magyar kormány azonban kitart amellett, hogy nem fog fizetni, sem a 200 millió eurós bírságot, sem a késedelmi díjakat. Ez a konfliktus tovább súlyosbíthatja a már amúgy is feszült viszonyt Magyarország és az Európai Unió között, különösen az uniós források elérhetőségének kérdésében, amely kritikus pont a kormány számára. Az elkövetkező hetekben kiderül, hogyan alakul a helyzet, és milyen következményekkel kell számolnia Magyarországnak az uniós jog megsértése miatt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top