Politika

Probléma megoldva: elrendelték az iskolák hajnali szellőztetését

Probléma megoldva: elrendelték az iskolák hajnali szellőztetését.


A szeptemberi hőség továbbra is komoly kihívás elé állítja az iskolákat. Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár, az Inforádiónak adott interjújában részletesen beszélt arról, hogy a kormányzat milyen intézkedéseket hozott a diákok és tanárok védelme érdekében.

Az egyik ilyen intézkedés a hajnali szellőztetés elrendelése, amelyet a forró épületek hűtésére javasoltak. Azonban sokan úgy vélik, hogy ez az intézkedés messze nem elegendő a 37 fokos hőség enyhítésére.

Az iskolákban a hajnali szellőztetés nevetségesen kevésnek bizonyul, amikor napközben a hőmérséklet eléri a kritikus 37 fokot. Bár az igazgatók elrendelhetik a rövidített oktatást a nagy meleg miatt, a tankötelezettség miatt a diákokat nem lehet egyszerűen hazaküldeni. A szülők és diákok inkább abban reménykednek, hogy az intézmények energetikai korszerűsítésére is sor kerül, hiszen a hajnali szellőztetés önmagában nem nyújt kielégítő megoldást a forróság ellen.

Maruzsa Zoltán arra is rámutatott, hogy az új iskolaberuházások már hűtésre alkalmas technológiákkal épülnek, de a 70-es és 80-as években épült iskolák esetében ez nem mindig megoldható. Az ilyen épületek esetében mérlegelni kell, hogy érdemes-e új épületet építeni vagy inkább a meglévőket korszerűsíteni.


Az iskolai mobiltelefon-használat korlátozása kapcsán az intézmények nagyobb mozgásteret kaptak, és folytatódik a laptopprogram is, amely keretében újabb 125 ezer eszközt osztanak szét. Az oktatási rendszer modernizálása mellett azonban a hőség kezelésére is sürgetőbb megoldásokra van szükség, mert a jelenlegi intézkedések nem biztosítanak megfelelő védelmet a diákok és tanárok számára a rendkívüli forróságban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top