Politika

Nincs vége: Eljárás indul a főpolgármesteri szavazatok újraszámlálása kapcsán

Az Átlátszó egyik olvasója a Kimittud közadatigénylő-portálon keresztül megszerezte Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt érvénytelen szavazatok újraszámolására vonatkozó beadványát – írja a Hírklikk.


A portál amely az Átlátszó információit összegezte azt írja, hogy az a bizonyos olvasó adatelemzést végzett a beadványban szereplő 226 szavazatszámláló bizottsági tagi nyilatkozatról, és megdöbbentő eredményre jutott:

legalább 128 nyilatkozat tartalmazott valótlan tényállításokat

– állítása szerint, ugyanis:

ezekben a szavazókörzetekben az újraszámolások során nem találtak tévesen érvénytelenített szavazólapokat.

 


Az Átlátszó oknyomozása arra is rámutatott, hogy a hamisan nyilatkozó szavazatszámlálók valószínűleg a Fidesz delegáltjai lehettek. A portál olvasója, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével, feljelentést tett a rendőrségen az ügyben.

Az eset nem előzmények nélküli. Az Átlátszó júliusi riportjában arról számolt be, hogy a kerületi Fidesz-irodákban gyűjtötték a szavazatszámlálók nyilatkozatait, sokakat pedig egyenesen a Fidesztől kerestek meg, hogy írják alá az előre elkészített formanyomtatványokat.

Az önkormányzati választás után, a lap szerint, a kormánypárt irodái szervezhették azt az akciót, amely Vitézy Dávid fellebbezéséhez és az újraszámláláshoz vezetett.


Vitézy fellebbezése és az azt követő bírósági döntések miatt az összes leadott fővárosi szavazatot újraszámolták.

A feljelentésben az áll, hogy “a rendelkezésre álló információk alapján gyanítható, hogy hivatalos személyek ezen minőségükkel visszaélve, valótlan tényállításokat téve lehetővé tették egy Ve. szerinti jogorvoslati eljárás lefolytatását, előnyösebb helyzetbe hozva ezzel egy jelöltet, és rongálva a választási jogorvoslatokba vetett közbizalmat.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top