Politika

Elvették a 45 éves diák mobilját az esti suliban, erre ő nagyot ment

Elvették egy 45 éves, esti iskolába járó férfi mobilját a Fidesz új törvénye miatt. A tanári karban is nevetséges szituációt olvasói levélben írta meg az Ellenszélnek az érintett.


„45 évesen soha nem gondoltam volna, hogy ismét iskolapadba ülök. Az esti iskola remek lehetőség arra, hogy befejezzem, amit fiatalon félbehagytam, és talán valamit kezdjek magammal ebben a nyomorult országban. De nemrég egy olyan incidenssel szembesültem, amitől valósággal forr a vérem. A Fidesz-kormány új rendelete miatt szeptembertől az iskolákban, beleértve az esti iskolákat is, mindenkinek kötelező leadni a mobilját. Ezt velem is megtették.

A kormány szerint a rendelet célja, hogy megóvja a diákokat a zavaró tényezőktől, és megakadályozza az erőszakos cselekményeket az iskolákban. Rendben, értem én, hogy ez segíthet a 14-18 éveseknek, akik könnyen elvonódhatnak az Instagram és TikTok világába. De könyörgöm, miért kell 45 éves, dolgozó felnőtteknek is ebbe a korlátozásba ütközniük? Mi, akik munka után járunk órákra, családos emberek vagyunk, felelősséggel és kötelezettségekkel. Szükségünk van arra, hogy elérhetőek legyünk – ha a gyerekem vagy a munkahelyem hív, akkor fel kell vennem a telefont!

Hogy adja le a mobilját egy apa, akit a sérült gyermeke bármikor hívhat?

Ez a törvény csak egy újabb példa arra, hogy a Fidesz teljesen figyelmen kívül hagyja a valóságot. Nem tudnak különbséget tenni egy tinédzser és egy felnőtt között? Ahelyett, hogy megtanítanának minket, hogyan használjuk felelősen a modern technológiát, inkább teljesen kitiltják az iskolából. Ez egy ódivatú, elavult megközelítés, amely semmi másra nem jó, csak arra, hogy még jobban elszigeteljen minket a világtól.


A telefon nem csak szórakozásra való eszköz. Számomra és sok más felnőtt számára munkaeszköz is. Dolgozó emberként este tanulni azt jelenti, hogy folyamatosan figyelnem kell az otthoni és munkahelyi ügyekre is. Milyen jogon mondják meg, hogy nem tarthatom magamnál a telefonomat, ha épp szükség lenne rá? Ez a rendelet túlmegy minden határon, és ismét bebizonyítja, hogy a Fidesz nem a modern világ része, és nem érti az emberek mindennapi problémáit. Ha oda kell adnom a telefont, kiiratkozom, egyébként is jobban járnék egy nyelvvizsgával. Akkor legalább el tudnék húzni innen családostul egy kevésbé beteg országba” – zárja levelét a diák.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top