Politika

Orbánék elintézték – Újabb megszorítás sújthatja a magyar családokat!

A megemelt banki tranzakciós illeték komoly megszorítást jelenthet a hazai vállalkozások és a magyar családok számára, a kormány pedig tétlenül nézi végig a folyamatot!


Tóth Bertalan azt szerette volna megtudni Varga Mihály pénzügyminisztertől, hogy a kormány milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy a illetékemelést a bankok ne tudják áthárítani a vállalkozásokra és a családokra.

Az MSZP politikusának kérdésére végül Tállai András államtitkári válaszolt, melyből kiderült:


A kormány semmit nem tesz ellene!

Az államtitkár szerint ugyanis „fennáll a jogszabályi és intézményi környezet annak biztosítására, hogy az adóterhet az adóalanyként megjelölt intézmények róják le a költségvetés részére.”

Az államtitkár megnyugtatónak szánt mondata kifejezetten humoros annak fényében, hogy az Orbán-kormány által a bankokra legutóbb kivetett sarc „természetesen” a magyar családokat és vállalkozásokat találta meg, megemelt számlavezetési díjak és egyéb átterhelt költségek formájában.


Ráadásul Matolcsy György jegybankelnök épp a pénzügyminisztériumi válasz előtt ismerte el Tóth Bertalan kérdésére, hogy a banki illetékemelés két különböző módon is növelheti az inflációt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top