Politika

Ezt nem teszik az ablakba – Keményen kiosztották a kormányt!

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság MSZP-s alelnöke volt az ATV Aktuál című műsorának vendége, ahol az egészségügy jelenlegi állapotáról, valamint a vasúti közlekedés ígért reformjáról beszélt.


A műsor elején az egészségügyekkel kapcsolatos kérdésekről volt szó, ugyanis az egészségügyért felelős államtitkár úgy fogalmazott, hogy nem realitás minden kórterem klimatizálása. Harangozó Tamás szerint már évekkel ezelőtt jelezték a szakértők, hogy legalább a műtőkben javítani kellene a klímákat.

Az MSZP-s politikus elmondta, hogy a magánegészségügy már az alapszolgáltatásokat is kezdi átvenni, ami elfogadhatatlan, hiszen az egészségügyi ellátásnak minden embernek járnia kellene.


Elfogadhatatlan, hogy egy csípőprotézis műtét esetén akár 2,5 millió forintot is elkérhetnek a betegtől, miközben az emberek fizetéséből nem kevés egészségügyi szolgáltatási járulékot vonnak le minden hónapban

– fejtette ki az ellenzéki politikus, aki szerint a magánegészségügynek lehet egy jól működő kiegészítő szerepe, azonban nem szabadna az állami egészségügyet sem elhanyagolniEzzel szemben a kormány feltehetően minél több embert a fizetős magánellátásba szeretne terelni, ezt bizonyíthatja az is, hogy az állam beszáll egy magánkórház építésébe, de az állami egészségügyi intézmények állapotát hagyják leromlani.

A műsorban szó volt arról a hírről is, miszerint Lázár János leváltotta a MÁV vezérigazgatóját, és egy ötpontos akciótervet is bejelentett. Harangozó Tamás szerint a kormány semmi érdemlegeset nem tett a vasúti közlekedés fejlesztésért az elmúlt 14 évben, illetve szerinte elfogadhatatlan az is, hogy még mindig vannak olyan megyeszékhelyek hazánkban, ahová közvetlenül, átszállás nélkül nem lehet eljutni vasúton. Ilyen például Szekszárd is, ahová csak sárbogárdi átszállással lehet eljutni.


A bejelentett reformtervek között a használt, de jó minőségű vasúti járművek beszerzése átmenetileg megoldást jelenthet járműfronton, de hosszútávon a magyar vasút átfogó reformjára van szükség – fejtette ki Harangozó az MSZP közlése szerint.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top