Politika

Tiborcz István új luxuslakásban piheni ki a fáradalmait: Meglepő helyre költöztek Orbán Ráhelék

Tiborcz István új házát is gyanúsan olcsón szerezte meg az önkormányzattól.


A cégbírósági bejegyzés alapján Tiborcz Istvánnak abban az I. kerületi ingatlanban van az új lakóhelye, ahol februárban Orbán Viktor tartott kormányzati találkozót – írta meg kedden a hvg.hu.

Már a lakcímét is átíratta Tiborcz István


A miniszterelnök veje augusztus 30-ával jegyeztette be az új címét cégcsoportja, a BDPST Group több tagjánál, köztük a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nél. Ez utóbbi cég áttételesen tulajdonosa is a Fortuna utcai ingatlannak. A felújításról eddig úgy beszéltek, mint a BDPST-csoport beruházásáról.

Arról nem volt szó, hogy a család lakóingatlanául szolgálhat majd.

A portál szerint az nem egyértelmű, hogy Tiborcz István ténylegesen az épületben lakik-e. Elvileg mindenkinek a valós címadatot kell megadnia a cégbíróság számára, amit az ellenjegyző ügyvédnek ellenőriznie is kell a nyilvántartásból. Olyan kötelezettség azonban nincs, hogy ténylegesen is ott kellene laknia.


Tiborcz lakcíme eddig egy XII. kerületi ingatlanba volt bejelentve. Felesége,

Orbán Ráhel lakóhelyeként viszont a mai napig szülei Cinege úti ingatlanja szerepel

a cégnyilvántartásban, tették hozzá.

A Fortuna utcai műemlék ingatlanban tartott titkos tanácskozást Orbán

Megírtuk, hogy a budai várnegyedben található Fortuna utca egyik ingatlanjában találkozott február 25-én vasárnap délután Orbán Viktor, Rogán AntalDömötör Csaba és Orbán Balázs. Az ügyet megszellőztető 444 cikkében fotók is láthatók arról, amint a politikusok megérkeznek az illetéktelenek elől gondosan elzárt helyszínre.


A fotósokat azonban nem tudták megakadályozni, hogy a kordonon kívül megörökítsék az érkező nagyhalakat.

Az épület környékét megszállták a rendőrök.

„Családi ingatlan” a Karmelita közelében

Beszámoltunk arról, hogy az ingatlant nemrég újították fel, a használatbavételi engedélykérelmet is csak februárban nyújtották be a kormányhivatalnak.

A budavári luxusingatlan a miniszterelnök hivatalának otthont adó karmelita kolostortól alig pár száz méterre található. A műemléképületbe bortrezort, szivarszobát, mozitermet is terveztek.


Az ingatlant 2019 májusában

vásárolta meg 370 millió forintért az IBC Real Estate Kft.,

Tiborcz István érdekeltsége. Hogy ez az ár reális-e egy a budai várban található épületért – nem lakásért – már önmagában is sok kérdést vet fel.

Az ügyletre azután került sor, hogy az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzat lemondott az elővásárlási jogáról.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top