Politika

Óriási hibát vétettek Orbánék – Itt elszabadulhat a pokol, ebbe belebuknak

Orbánék – noha igaztalanul – feltüzelték a magyar társadalmat annak idején és 300 forint kapcsán döntötték meg a korábbi szocialista kormányt.


Most azonban vészmegoldásként nagyon úgy néz ki, visszahozzák a vizit díjat, amelybe bukott már bele kormány – épp a Fidesz buktatta meg ezzel az eszközzel.

Jöhet az 1000 forintos vizitdíj

A kormányzat is érzékeli, hogy az új járóbetegirányítási rendszer bevezetése nem zajlik zökkenőmentesen.

Ennek kapcsán Takács Péter egészségügyi államtitkár egy konferencián elmondta, hogy az új rendszerben az előjegyzett betegek 30%-a nem jelenik meg a szakrendelésen.


Ennek kezelésére az egyik lehetséges megoldásként egy 1000 forintos időpontfoglalási díj bevezetését fontolgatják a szakrendelőkben. Ez az összeg visszajárna a betegnek, ha megjelenik az időpontján, ellenkező esetben viszont elveszítené.

Az ilyen jellegű javaslatok nem új keletűek. A vizitdíj körüli politikai viharok még mindig élénken élnek az emberek emlékezetében, hiszen az egykori intézkedés erőteljes társadalmi ellenállásba ütközött, és végül a 2008-as népszavazás nyomán el is törölték.

Bár Takács Péter hangsúlyozta, hogy az időpontfoglalási díj kezelhetőbb, mint a vizitdíj, politikailag öngyilkosság ha bevezetik.


Az 1000 forintos foglalási díj ötlete egyértelműen a vizitdíjhoz hasonlít, mivel mindkettő célja a betegek motiválása, hogy megjelenjenek a kezeléseken, és a rendszer hatékonyságának javítása.

A vizitdíj bevezetésekor is az volt az érvelés, hogy a betegek nagyobb felelősséget vállaljanak, ugyanakkor politikailag nagy ellenállásba ütközött, mivel sokan attól tartottak, hogy ez az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés akadályát jelentheti.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top