Politika

Újabb súlyos ügye került elő Magyar Péternek a Tisza Párt körül

Újabb súlyos ügye került elő Magyar Péternek a Tisza Párt körül.


Szabad Európa által közzétett információk szerint a Diákhitel Központ több olyan céggel is kötött szerződést Magyar Péter vezetése alatt, amelyek láthatóan kevés vagy semmilyen más bevétellel nem rendelkeztek. Az egyik ilyen cég a Troia Média Kft., amelynek tulajdonosa, Trentin Balázs, a Tisza Párt aktivistáinak koordinálásáért is felelős volt. A cég 2022-ben 13,42 millió forint bevételt szerzett a Diákhitel Központtal kötött szerződés alapján. Ez a szerződés egy 40-50 oldalas tanulmány és egy vezetői prezentáció elkészítésére vonatkozott, amely a diákhitel nemzetgazdasági hatásait elemezte.

A Troia Média Kft. ezen bevételen kívül más jelentős forrással nem rendelkezett, és korábbi években még veszteséges is volt. Ez felvet kérdéseket a szerződés valós értékéről és indokoltságáról. Hasonlóan kérdéses körülmények között kötött szerződést a Diákhitel Központ az AC Human Kft.-vel, amely cég 2022-ben felszámolás alá került.


Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szerezte meg ezeket a szerződéseket, és hívta fel a figyelmet a túlárazásra, valamint a furcsa üzleti kapcsolatokra. Magyar Péter a kritikákra válaszolva a Facebookon azt állította, hogy tiszta a lelkiismerete, és felszólította Hadházyt, hogy amennyiben törvénysértést lát, tegyen feljelentést. Hadházy jelezte, hogy ha további válaszokat nem kap, készen áll jogi lépéseket tenni, ahogyan korábbi ügyekben is eljárt már.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top