Politika

Megbírságolták Orbán Viktort! – ITT A MEGDÖBBENTŐ RÉSZLETEK!

A bíróság nem foglalkozik a miniszterelnök sérelmeivel: megbírságolták Orbán Viktort.


Orbán Viktor miniszterelnök újabb vereséget szenvedett el a bíróságon:
Ezúttal a Fővárosi Ítélőtábla elutasította keresetét az Economx gazdasági portál ellen, amely az osztrák SPAR vezérigazgatója, Hans Reisch Orbán oligarcháiról tett kijelentéseit ismertette.

Az ítélet szerint az Economx az alkotmányos kötelezettségét teljesítette, amikor tájékoztatta a nyilvánosságot a gazdasági szempontból fontos, közérdeklődésre számot tartó nyilatkozatokról.

 


Az Ítélőtábla nemcsak megerősítette az elsőfokú ítéletet, hanem Orbán Viktort további 25 ezer forint perköltség és 48 ezer forint bírósági illeték megfizetésére is kötelezte, számolt be a Media1.

Ezúttal újabb anyagi veszteséggel kell szembenéznie a miniszterelnöknek, miután sajtópert indított a SPAR vezérigazgatójának állításai miatt, amelyek szerint Orbán oligarchái miatt menekítik a tőkét Magyarországról.

 

A bíróság hangsúlyozta, hogy Orbánnak bőven volt lehetősége reagálni a sajtóban, amit már meg is tett. Az ítélet szerint a sajtó feladata nem az, hogy gazdasági vitákban döntsön, hanem hogy pontosan közvetítse a nyilatkozatokat, amit az Economx teljesített. Orbán Viktor hiába próbálta helyreigazításra kényszeríteni a lapot, a bíróság szerint ez indokolatlan lett volna.

Ez nem az első hasonló veresége a miniszterelnöknek: a Pécsi Ítélőtábla is elutasította egy hasonló pert a SPAR-ügy kapcsán. Orbán azonban nem adja fel könnyen, és már jelezte, hogy felülvizsgálatért fordul a Kúriához. Úgy tűnik, hogy a bírósági eljárások még nem értek véget.


Az Economx mögött álló Indamediát továbbra is Bodolai László képviseli, míg Orbán jogi képviseletét a Biczi és Turi Ügyvédi Iroda látja el, amely kapcsolatban áll a Megafon nevű propa*anda*álózattal. Nem meglepő, hogy Orbán jogi csapata a végsőkig harcol – de eddig úgy tűnik, inkább a bíróságok dolgoznak a kormányfő ellen, mintsem érte.

Forrás: MSN




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top