Politika

Olyat alázott élő adásban Karácsony Gergely a Fideszre amit tanítani kellene

Karácsony Gergely főpolgármester a DK javaslatával kapcsolatban amely Lánchíd megnyitását szorgalmazta valamint a Fidesz javaslataival kapcsolatban is élesen fogalmazott az ATV-ben. A főváros vezetője a közlekedési prioritásokról és a kormányzati tárgyalások hiányáról is beszélt, miközben ironikusan reagált a Fidesz újabb felvetésére.


Karácsony a Lánchíd megnyitása körüli viták kapcsán leszögezte, hogy a híd azért nincs megnyitva minden jármű számára, mert a közösségi közlekedés előnyt élvez.

 

Elmondása szerint a főváros célja az, hogy a közlekedés zökkenőmentes és fenntartható legyen, és ennek érdekében a közösségi közlekedés támogatása kiemelt prioritás.

Ez a kijelentés egyfajta válasz is volt a Demokratikus Koalíció (DK) szorgalmazására, amely a Lánchíd teljes megnyitását szorgalmazta. Karácsony azonban határozottan kiállt amellett, hogy a közösségi közlekedés előnyeit részesítsék előnyben, és hangsúlyozta, hogy a híd körüli közlekedési helyzetet ezen szempontok alapján fogják kezelni.


A Fidesz javaslata, miszerint tegyék ingyenessé a közösségi közlekedést az árvízi időszakban, sem maradt visszhang nélkül.


Karácsony Gergely ironikusan reagált a felvetésre, mondván:

„Persze, meg még adjunk mindenkinek egy lángost.”

A főpolgármester ezzel a megjegyzésével egyértelműen jelezte, hogy a Fidesz javaslatát irreálisnak és populistának tartja, amelyet komolytalannak tekint.

A főpolgármester az interjúban kifejtette, hogy az árvízi védekezési munkálatok miatt az alsó rakpartok néhány napig zárva maradnak, és a helyzet megnyugvása után is takarítási munkálatokra lesz szükség.

Karácsony hozzátette: „A fő a biztonság. Szerintem ezzel mindenki egyetért.” A lakosság türelmét kérte, hangsúlyozva, hogy az ár levonulása után is szükség lesz bizonyos munkálatokra, mielőtt teljesen megnyithatják a rakpartokat.


Karácsony Gergely szintén kritikát fogalmazott meg a kormány és a főváros közötti kommunikáció hiányával kapcsolatban. Elmondta, hogy a kormányfővel csupán minimális interakcióra került sor az árvízi operatív törzs ülésén:

„Tegnapelőtt reggel annyit sikerült beszélgetnem a miniszterelnökkel, hogy ‘jó reggelt kívánok’”.

Hozzátette, hogy a fontos fővárosi ügyek, köztük az olimpiai rendezés kérdése is, érdemi egyeztetések nélkül maradnak, ami szerinte elfogadhatatlan.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top