Politika

Magyar Péter támadó állásba állt: Inasba vágta Orbán egyik legfontosabb emberét

Magyar Péter a Tisza Párt elnöke ismét támadóra fogta a figurát. Úgy tűnik Magyar Péter tudatosan alakított ki olyan politikai stratégiát, amelyben a rendszer repedéseit és eresztékeit kutatja, hogy aztán rámutathasson a rendszer díszes, de képmutató és hazug kellékeire.


Sulyok Tamás köztársasági elnök elutasította Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének kezdeményezését, amelynek célja egy személyes találkozó volt Magyarország sorskérdéseiről. Magyar a levelet „udvariasan semmitmondónak” minősítette, és erős kritikát fogalmazott meg Sulyok elnökkel szemben.

 

Magyar Péter beszámolója szerint az államfő azzal indokolta elutasítását, hogy köztársasági elnökként nem találkozhat pártvezetőkkel, sem európai parlamenti képviselőkkel. Magyar azonban vitatja ezt az érvet, és szarkasztikusan azt javasolta Sulyoknak, hogy

„két palacsintasütés közben tanulmányozza az Alaptörvényt”


Magyar hangsúlyozta, hogy a köztársasági elnök szerepe a nemzet egységének megtestesítése, és rámutatott, hogy szerinte Sulyoknak meg kellett volna szólítania a nemzetet a súlyos árvízi helyzet kapcsán, ha már nem látogatta meg a gátakon dolgozó önkénteseket.

Magyar Péter levelében emellett felszólította Sulyokot, hogy válaszoljon a közmédiára vonatkozó kritikáira is, bár az elnök ebben a kérdésben még nem reagált nyilvánosan.


Midez alapján megkérőjeleződik, hogy a köztársasági elnök valóban egy, a pártok felett álló, a nemzet egységét valóban kifejező személy lenne. Ez pedig önmagában annak a demokráciafelfogásnak mond ellent, amely bár írva vagyon, mégis a szép szavakon túl teljesen kiüresedett. Valaha a szocialista országoknak volt a legdemokratikusabb alkotmánya mégis a Népköztársaságok noha nevükben szépen csengtek mégiscsak diktatúrák voltak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top