Politika

Változás jön a nyugdíj kapcsán: minden nyugdíjas érintett

Olyan változás jön a nyugdíj érkezése kapcsán, ami minden magyarországi nyugdíjast érint. Mondhatjuk jó hírnek is, bár az Orbán-kormány nem emeli a nyugdíjat, és a prémiumot sem adja meg. Az összeg azonban egy nappal előbb érkezik.


2024 októberében a nyugdíjasok egy nappal korábban kapják meg a nyugdíjukat, mivel a szokásos utalási dátum, október 12., szombatra esik. Ennek következtében a kifizetés október 11-én, pénteken történik meg, így az érintettek hamarabb juthatnak hozzá juttatásaikhoz.

A nyugdíjak általában minden hónap 12-én érkeznek, de ha ez a nap hétvégére esik, a kifizetés korábban történik. Hasonlóan járt el a Magyar Államkincstár idén májusban is, amikor a 12-e péntekre esett, és a nyugdíjasok 10-én kapták meg a pénzüket. A 2024-es évben decemberben is korábbi kifizetésre lehet számítani, amikor már december 3-án megérkezik a nyugdíj.


Azok a nyugdíjasok, akik postán kapják a juttatásukat, idén is a Magyar Posta kézbesítési naptára alapján várhatják a nyugdíjukat. A naptárat minden év novemberében postázzák az érintetteknek.

A nyugdíjasok választhatják a bankszámlára történő utalást is, amely számos előnnyel jár. Egyrészt a pénz azonnal megérkezik, és senki más nem férhet hozzá, mint a jogosult. Ezzel szemben a postai kézbesítés néhány napot is igénybe vehet. Az átállást a Magyar Államkincstárhoz kell írásban vagy elektronikusan kérelmezni. A szükséges nyomtatványok elérhetőek a magyarorszag.hu portálon és a Magyar Államkincstár honlapján.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top