Politika

Pánikba esett a Fidesz: Tóth Bertalan nyomra bukkat amit most rohamléptekben tüntetnek el

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében ismét élesen bírálta az Orbán-kormányt a Vodafone Magyarország tranzakciója kapcsán.


A kormány 323 milliárd forintnyi közpénzt fordított a veszteséges vállalat 49%-os üzletrészének megvásárlására, ami Tóth szerint teljesen átláthatatlan és indokolatlan döntés volt.

 

A politikus közérdekű adatigényléseken, parlamenti kérdéseken és bírósági eljárásokon keresztül is próbált fényt deríteni arra, hogyan és miért került sor erre a tranzakcióra. Véleménye szerint az Orbán-kormány mindent megtett, hogy elrejtse az üzlet részleteit, és hogy az adófizetők ne lássák, mire fordították az óriási mennyiségű pénzt.

Feldarabolják a Vodafone-t

Tóth bejegyzésében kiemelte, hogy a legfrissebb hírek szerint a Vodafone Magyarország átalakítás alatt áll, és akár fel is darabolhatják a céget. Sőt, a névváltás is napirenden van, ami szerinte arra utal, hogy a kormány megpróbálja eltüntetni a nyomokat arról, hogy hova folyt el az adófizetők pénze.


„Mire az égbe szökő infláció és az államadósság mellett elköltött közpénzek visszatérüléséről beszélhetnénk, lehet, hogy már nyoma sem marad a Vodafone-nak”

– fogalmazott Tóth.

Parlamenti kérdés a megtérülésről

Tóth Bertalan a posztjában arra is kitért, hogy hivatalosan megkérdezte Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, mikor térül meg a Vodafone-részvények megvásárlása. Ezzel arra hívja fel a figyelmet, hogy a kormányzat nem adott egyértelmű választ arra, miként fog hasznot hozni ez a jelentős kiadás az adófizetők számára.


A frakcióvezető szerint a Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy titkolja az igazságot az üzlet részleteiről, ám ő továbbra is küzd azért, hogy nyilvánosságra kerüljenek a tranzakció pontos körülményei és a valódi indokok.

Az MSZP vezetője a bejegyzés végén hangsúlyozta, hogy a kormány kötelessége lenne beszámolni a közpénzek felhasználásáról, különösen akkor, ha ekkora összegekről van szó, miközben az ország súlyos gazdasági nehézségekkel küzd.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top