Egyéb

Így ismerj fel 2 perc alatt egy nárcisztikus embert

A nárcisztikus emberekkel való találkozás mindennapossá vált a mai világban, de nem mindig könnyű azonnal felismerni őket. Azonban néhány jel figyelembevétele segíthet abban, hogy már két perc alatt azonosítani tudd, ha egy ilyen személy áll előtted.


  1. Túlzott énközpontúság

Az első figyelmeztető jel az extrém énközpontúság. A nárcisztikus emberek hajlamosak a beszélgetést folyamatosan önmagukra terelni, saját eredményeiket dicsőítik, és alig mutatnak érdeklődést mások iránt. Ha az első néhány percben azt veszed észre, hogy a beszélgetés kizárólag róla szól, és a te mondanivalód teljesen háttérbe szorul, gyanakodhatsz.


 

  1. Empátiahiány

A nárcisztikus emberek egyik legfőbb jellemzője az empátia hiánya. Nem fogják megérteni vagy átélni mások érzéseit, és nem érdeklődnek mások problémái iránt. Gyakran semmilyen érzelmi reakciót nem mutatnak, amikor másokról van szó. Egy gyors kérdés arról, hogy mi zavarja, vagy mi fontos neki, könnyen felfedheti a hidegséget, ha nem fordít figyelmet másokra.

  1. Manipulatív viselkedés

Ha valaki már a kezdetektől fogva manipulálni próbál, például bókokat osztogat, hogy elérjen valamit, vagy a beszélgetést úgy irányítja, hogy te engedj neki, az intő jel lehet. A nárcisztikus személyek gyakran használnak pszichológiai játszmákat, hogy kontrolláljanak másokat, miközben saját érdekeiket helyezik előtérbe.


 

  1. Felsőbbrendűségi érzés

Gyakran felfedezhető egyfajta felsőbbrendűségi érzés vagy arrogancia a nárcisztikus embereknél. Ha a személy azt sugallja, hogy ő jobban ért valamihez, többet tud, vagy egyszerűen különb, mint mások, az egy újabb vörös zászló. Magyarul: figyelmeztetés arra vonatkozóan, hogy itt valami nem stimmel.

Ha ezek a jelek megjelennek, nagy az esélye annak, hogy nárcisztikussal van dolgod. Érdemes távolságot tartani, mert az ilyen személyekkel való kapcsolat gyakran káros és mérgező lehet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top