Politika

Már Baranyi Krisztina is Magyar Pétert bírálja: Érthetetlen, amit tesz Budapesten

A ferencvárosi polgármester a HVG-nek adott interjúban kemény mondatokat mondott. Aggódik a szabad Budapestért és élesen bírálta a Tisza Párt elnökét. Baranyi a kutyapárti frakció tagja lesz.


Budapest mint ellenzéki város már az alakuló ülésen megbukhat, és ezt a Fidesz politikailag megúszhatja, a Tisza Pártra hárítva a felelősséget – jelentette ki Baranyi, egyúttal érthetetlennek mondja, hogy miért akarja távol tartani magát a főváros ügyeitől a Tisza, ha övé a legnagyobb ellenzéki frakció a közgyűlésben. Úgy látja, nehéz lesz egyben tartani a Tisza heterogén táborát.

 

„Továbbra is nagyon aggódom Budapest szabadsága, a város nyugodt működése miatt. Aggódom, hogy a közgyűlésben a pártok a két év múlva esedékes országgyűlési választásokra készülve nem a várospolitikára helyezik a hangsúlyt. A város vezetése helyett politikai játszmák, konfliktusok, erődemonstrációk tere lesz a közgyűlés. A korábbi években, amikor zömében polgármesterek ültek a közgyűlésben, a képviselők politikai érdeke egybevágott a városéval. A döntések túlnyomó többsége egyhangúan született meg. Nagyon sok képviselő lett most úgy városvezető, hogy semmilyen önkormányzati vagy egyáltalán politikai tapasztalata sincs. Ebben a harcban elveszhet Budapest ellenzékisége, és ellehetetlenülhet az amúgy is kivéreztetett város működése.” – mondta Baranyi.

 

Hozzátéve: „ha az októberi alakuló ülésen nem sikerül egy belső, tehát közgyűlési tag főpolgármester-helyettest választani, és a fővárosi cégeknek nem lesznek igazgatósági, felügyelőbizottsági tagjaik, akkor a város nem tud törvényesen működni.


 

Ebben az esetben némi türelmi idő után a fővárosi kormányhivatal fog kinevezni főpolgármester-helyettest – el lehet képzelni, hogy kik közül válogatna. A kormányhivatal alkot költségvetést, ami jó esetben a minimális működéshez elegendő forrást biztosít. Ha ezután sem sikerül a törvényes működést helyreállítani, akkor az Országgyűlés feloszlatja a közgyűlést. Arra is lehetőségük van, hogy tudatosan csődbe vigyék a fővárost. Budapest mint ellenzéki város ezért már az alakuló ülésen megbukhat. Ekkor fog felmerülni, hogy ez kinek a felelőssége.”

 

Baranyi úgy látja, a Tisza szavazói nem a főpolgármesterrel, hanem a Fidesszel szembeni ellenzéki pozíciót várnak el. Egyébként ugyanez érvényes a Kutyapárt listájáról megválasztott képviselőkre is.


 

Baranyi gyakorlatilag felmondta Gyurcsány Ferenc véleményét, amikor így fogalmazott: „Ha a Tisza Párt úgy gondolja, hogy a fővárosban mutyik voltak, a cégeinek vezetésében és ellenőrző szerveiben vállalhatatlan vagy alkalmatlan emberek ülnek, a városvezetés kollaborált a Fidesszel, akkor ültessen be olyan embereket a cégek felügyelőbizottságába, akik ezeket a mutyikat megakadályozzák. Válasszon területet, ennek vezetésére delegáljon főpolgármester-helyettest, aki garantálja az átlátható és tiszta működést.

 

A mostani nyilatkozatok szerint a Tisza nem erre készül. Pedig a harminc százalék felelősséggel jár. Övék a legnagyobb ellenzéki frakció, érthetetlen, hogy távol akarják magukat tartani a főváros ügyeitől. Baranyi – Magyar Péterrel ellentétben – elégedett volt az elmúlt 5 évben a fővárosi cégek vezetővel. Vitézyt pedig a Fidesz emberének tartja.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top