Politika

Orbán bedurvult: Nem javaslom, hogy valami nyomorult koldus testtartásával kalapozzunk

nyitókép illusztráció forrás google

Orbán Viktor az uniós árvízi segélyről: „Nem javaslom, hogy valami nyomorult koldus testtartásával kalapozzunk”


Orbán Viktor magyar miniszterelnök erőteljes álláspontot fogalmazott meg az Európai Unió által felajánlott árvízi segéllyel kapcsolatban. A téma Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének egy X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésére reagálva került napirendre, amelyben von der Leyen bejelentette, hogy a Szolidaritási Alapból az EU akár 10 milliárd eurót is folyósíthat a kelet-európai országok árvízi védekezésének és újjáépítésének támogatására. A posztban emoji-kkal jelölte Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát, Ausztriát és Romániát, azonban Magyarország nem szerepelt a felsorolásban.

Az ATV rákérdezett a kérdésre a legutóbbi Árvízinfón, ahol Orbán Viktor szokásához híven ironizált a helyzeten. Azt mondta, hogy talán Ursula von der Leyen Nyugati országként tekint Magyarországra, mivel az nem szerepelt a felsorolt államok között. Ezt követően azonban komolyabb hangnemre váltott, és a magyar történelemre hivatkozva azt mondta, hogy Magyarország mindig csak magára számíthat a bajban.


„Hogy aztán majd valamikor, valaki, valahonnan, egy Ursula nevű hölgy, valami Európai Unió, meg bizottság küld-e nekünk pénzt vagy segítséget, hát az olyan, mint a kutya vacsorája” – fogalmazott ironikusan Orbán, hangsúlyozva, hogy az uniós támogatások érkezése rendkívül bizonytalan.

A miniszterelnök egyértelműen kijelentette, hogy ha érkezik segítség, azt természetesen elfogadják, de Magyarország enélkül is meg tudja oldani a helyzetet. A hangsúlyt arra helyezte, hogy az ország már megtette a szükséges lépéseket az árvízi védelem érdekében, és felkészült a helyzet kezelésére, függetlenül attól, hogy külső pénzügyi támogatás érkezik-e.

„Nem javaslom, hogy valami nyomorult koldus testtartásával kalapozzunk. Komoly ország vagyunk, elvégeztük a munkát” – mondta Orbán, kiemelve, hogy Magyarország számára a belső erőforrások mozgósítása és a felkészültség a prioritás, nem pedig a külső segítségre való várakozás.


Orbán ezzel burkoltan kritizálta azokat az országokat – mint Ausztria és Lengyelország –, amelyek az uniós támogatásokra számítanak az árvízi helyreállításban. A magyar kormányfő hangsúlyozta, hogy Magyarország esetében a párbeszéd az „élő erőről” és a „hamuzsákokról” szól, nem pedig a külső segélyre való várakozásról.

A miniszterelnök szavai egyértelműen mutatják, hogy Magyarország nem kíván külső támogatásért „kalapozni”, és azt az üzenetet közvetíti, hogy az ország képes önerőből megoldani az árvízi védekezés kihívásait.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top