Politika

Nem unod még???? – Gusztustalan vagy, – durva indulatokat váltott ki Szentkirályi Alexandra beszéde

Szentkirályi Alexandra: A „fiúk” titokban összehozták az új szivárványkoalíciót – Videóval


Szentkirályi Alexandra, Magyarország kormányszóvivője, legújabb videóbejegyzésében kemény kritikát fogalmazott meg a baloldali politikai szereplőkkel szemben. A politikus szerint a baloldal mindent megtesz a hatalom és a pénz megszerzése érdekében, akár titkos megállapodásokat is köt, amit a „szivárványkoalíció” újbóli létrejöttében lát igazoltnak.

Szentkirályi bejegyzésében konkrét neveket is említett: Karácsony Gergely főpolgármestert, Magyar Pétert, Vitézy Dávidot és Kovács Gergelyt. A politikus azt állítja, hogy ők titokban lepaktáltak egymással, így létrehozva az új szivárványkoalíciót. Véleménye szerint ezek a szereplők a hatalom megszerzése és a pénz érdekében bármire hajlandóak.

„A baloldalon a hatalomért és a pénzért bármire képesek”

Szentkirályi Alexandra a videóban kiemelte, hogy a baloldali politikai erők nem először lépnek ilyen együttműködésre. Az általa „fiúknak” nevezett politikusok szerinte az ország jövője helyett csak saját érdekeikre koncentrálnak, és nem válogatnak az eszközökben a hatalom elérése érdekében.


A szivárványkoalíció kifejezés egyfajta utalás a korábbi ellenzéki összefogásokra, amelyek különböző politikai irányzatokat egyesítettek a Fidesz-KDNP kormány leváltása érdekében. A szóvivő ezzel azt sugallja, hogy a különféle ideológiák mögött rejlő politikai szereplők ismét összefogtak, hogy megpróbáljanak közösen kormányra kerülni.

Szentkirályi Alexandra posztjában és videójában arra figyelmezteti a közvéleményt, hogy ezek az együttműködések nem az ország érdekét szolgálják, hanem a politikai szereplők személyes hasznát.

Egy régi taktika új megjelenése?

A kormánypárti kommunikáció rendszeresen hangoztatja, hogy az ellenzéki pártok közötti együttműködések nem stabil alapokon nyugszanak, hanem kizárólag a hatalom megszerzésére irányulnak. Szentkirályi legutóbbi bejegyzése is ebbe a sorba illeszkedik, és azt próbálja meg alátámasztani, hogy a baloldali politikusok ismét egyesítették erőiket a választások közeledtével.


A kormányzati narratíva szerint ezek az összefogások nem őszinte politikai elveken alapulnak, hanem rövidtávú célokat szolgálnak. Szentkirályi szerint a politikai szereplők – Karácsony Gergely és társai – csak saját pozícióik megerősítésére törekszenek, miközben a választópolgárok érdekei háttérbe szorulnak.

Az új szivárványkoalíció létrejöttéről szóló videó és üzenet tehát egyfajta figyelmeztetés a kormánypárt részéről, amely szerint a választóknak óvatosnak kell lenniük az ellenzéki összefogással kapcsolatban.

Választási előkészületek?

A kormányzati kommunikációban egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a közelgő választásokkal kapcsolatos üzenetek. A „szivárványkoalíció” kifejezés is arra utalhat, hogy a Fidesz-KDNP felkészült a választási kampányra, és már most igyekszik keretezni az ellenzéki pártok közötti esetleges együttműködéseket. Szentkirályi Alexandra üzenete ebben a kontextusban jól illeszkedik a kormánypárti narratívába, amely szerint az ellenzéki összefogás csak látszat, és nem valós politikai alternatíva.

A bejegyzés visszhangját és a politikai reakciókat figyelembe véve világos, hogy a következő hónapokban egyre több ilyen jellegű üzenetre számíthatunk mindkét oldalról. Az új szivárványkoalíció kérdése valószínűleg a választási kampány egyik fontos témája lesz.

A videónál rengeteg olyan komment jelent meg aminek talán nem kellene, de tekintve, hogy az ország hangulata mennyire mélyen van, így érthető ha mindkét oldalon bedurvulnak a követők. Ettől függetlenül arra kérünk mindenkit, hogy véleményét a közösségi médiában ne ilyen módon tegye közzé!



forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top